MDAmaGFzaD03NzJhZDI3YjA2OWIzNmM3MjdmM2U0NTFmY2ZiNDRiOQ.thumb

12 marinari ce se aflau la bordul unei nave comerciale au fost răpiți de pirați în Nigeria. Autoritatea Maritimă nigeriană a anunțat că printre aceștia se află și români.

Cei 12 marinari de la bordul navei comerciale elveţiene care au fost răpiţi de piraţi pe coasta Nigeriei sunt din România, Filipine, Slovenia, Ucraina, Croaţia, Bosnia-Herţegovina, a anunţat Autoritatea maritimă nigeriană, relatează Reuters.
Nava MV Glarus transporta grâu între Lagos şi Port Harcourt, un oraş portuar din sudul Nigeriei. Piraţii au pătruns la bord când nava se afla la 45 de mile nautice de insula Bonny şi au răpit 12 dintre cei 19 membri ai echipajului.

Massoel Shipping, care operează nava MV Glarus, a comunicat: „Compania lucrează cu autorităţile şi specialiştii pentru a-i elibera rapid şi în siguranţă pe cei capturaţi”.

Răpirile sunt o problemă majoră în Nigeria, mai ales în zona Deltei Niger, acolo fiind principala sursă a ţării de ţiţei. Anul trecut au avut loc zece luări de ostatici în apele nigeriene.

Sursa www.digi24.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns