PSD Sibiu îl somează pe Iohannis ’’să răspundă în fața sibienilor la zece întrebări’’

5.803

Partidul Social Democrat Sibiu a lansat miercuri pe pagina oficială de Facebook o listă cu întrebări despre care aceștia spun că ’’sibienii așteaptă răspunsuri de 11 ani din partea “cumpărătorului de rea-credință de case”.

Iată întrebările PSD-ului:
1. Cu ce scop a cerut FDGR, în anul 2007, recunoașterea în instanță ca succesor în drepturi al organizației naziste Grupul Etnic German? (vezi cerere de chemare în judecată, 75/23.02.2007, Judecătoria Sibiu)
2. De ce FDGR nu menționează nimic despre faptul că Grupul Etnic German din România este o organizație interzisă din cauza activității fasciste desfășurate pe teritoriul României și Germaniei? (vezi Convenția de Armistițiu din 1944)
3. De ce primarul Sibiului la acea vreme, Werner Klaus Iohannis, la acea dată și președinte al FDGR, nu a folosit toate căile de atac împotriva FDGR, deși Forumul a cerut restituirea unui număr impresionant de proprietăți chiar dacă acestea fuseseră confiscate de la organizația nazistă și trecute definitiv în patrimoniul statului român? (vezi Înalt Decret Regal nr. 1626, Legea 485/7 octombrie 1944)
4. Este adevărat că liderul FDGR, Iohannis, a dat în judecată Primăria Sibiu și, în același timp, a semnat ca primar al Sibiului retrocedarea imobilelor către propria organizație?
5. Câte imobile a obținut FDGR după ce instanța a decis ca Forumul să devină „succesorul în drepturi față de organizația nazistă Grupul Etnic German”?
6. Câte grădinițe, școli, locașuri de cult au intrat în proprietatea organizației FDGR condusă de Werner Klaus Iohannis?
7. Este adevărat că sediul în care FDGR îsi desfășoară, astăzi, activitatea este o clădire care a aparținut organizației naziste Grupul Etnic German și care a fost retrocedată către Forum, chiar dacă imobilul aparținea patrimoniului național încă din 1944? (vezi Înalt Decret Regal nr. 1626, Legea 485/7 octombrie 1944)
8. Care este legătura dintre Biserica Evanghelică și FDGR? De ce Prim-Preotul acestei biserici a fost prezent la aproape toate manifestațiile din fată sediului PSD Sibiu?
9. Werner Klaus Iohannis, preşedinte al României, a respectat legea și a plătit impozit pentru veniturile pe care le-a obținut din meditațiile din care ar fi reușit să-și cumpere cele 6 case în Sibiu?
10. De ce refuză Werner Klaus Iohannis să restituie familiei nevoiașe, moștenitoare de drept a imobilului, suma impresionantă de bani obținută ilegal din închirierea casei achiziționate prin „cumpărare de rea-credință”?
PSD Sibiu nu face acuzații, dar cere, în numele sibienilor, atât FDGR-ului cât și actualului președinte al României să răspundă punctual la aceste întrebări care apasă greu asupra sibianului Werner Klaus Iohannis. Este nevoie de răspunsuri urgente și concrete pentru că aceste fapte afectează grav imaginea României atât pe plan intern cât mai ales pe plan extern.
Organizaţia Judeţeană PSD Sibiu

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
5 Comentarii
 1. Sibian scrie

  „PSD Sibiu nu face acuzații, dar cere, în numele sibienilor”
  … care sibieni ???
  PSD nu ma reprezinta !

  1. Cata scrie

   Sibienii din PSD.

 2. Bzzz scrie

  Imi place intrebarea ta Gabi insa nici pe sasii astia puscati nu ii cred/vad ca sfinti.
  Ideea e ca noi romanii suntem o natie de prosti pt ca noi ne fu.em intre noi si noi ne furam singuri caciula iar atunci cand nu facem asta ii lasam pe altii(sasi, unguri, mUE, USA,shalom, etc,) sa o fac.
  Pax Vobiscum!

 3. Stroe vasilica scrie

  ABSOLUT!!!!!

 4. Gabi scrie

  Este adevarat ca psd este succesorul PCR ?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.