sibiu streetball și-a premiat câștigătorii. 15 echipe pe podiumul turneului!

După două zile pline de baschet 3la3, Sibiu Streetball 2018 a ajuns la final. Ediția din acest an s-a desfășurat în parcarea Sălii Transilvania și a adunat la Sibiu 42 de echipe din țară și străinătate, toate formațiile luptând pentru un loc pe podium. Competiția a fost câștigată de o formație din Bulgaria, Nordgym, care s-a impus în finala de la Open Masculin în fața bosniacilor de la Sport Caffe.

Sibiu Streetball s-a desfășurat între 29-30 septembrie, în parcarea Sălii Transilvania. Turneul a avut loc în premieră în această locație și s-a încheiat duminică seara, cu premierea echipelor. Din cele 42 de echipe care au luat startul competiției, la categoriile U10, U13, U15, U18 și Open Masculin , 15 au urcat pe podium la finalul competiției.

Ploaia a mutat meciurile de sâmbătă în Sala CSȘ
Sibiu Streetball a debutat sâmbătă, cu o întârziere de câteva ore din cauza vremii nefavorabile, iar pentru o bună desfășurare a turneului meciurile s-au desfășurat în Sala CSȘ din parcarea Teatrului. Vremea s-a îmbunătățit duminică, astfel că turneul s-a reluat în parcarea Sălii Transilvania, unde suporteri de toate vârstele s-au adunat pentru a-și încuraja echipele favorite.
„Ediția din acest an a fost una reușită, chiar dacă ploaia s-a încăpățânat să nu ne lase să jucăm meciurile de sâmbătă în noua locație. Pentru buna desfășurare a competiției am mutat meciurile în Sala CSȘ și lucrurile au decurs foarte bine. Ne bucurăm că am descoperit o nouă locație, parcarea Sălii Transilvania, unde baschetul 3la3 s-a simțit ca la el acasă. Am avut participare națională și internațională, cu o prezență mare la categoriile U10-U18, semn că interesul pentru acest sport este tot mai crescut. Mulțumim tuturor participanților și celor care au contribuit la organizarea ediției din acest an și așteptăm cu nerăbdare să ne revedem anul viitor”, au declarat organizatorii Sibiu Streetball.sibiu streetball și-a premiat câștigătorii. 15 echipe pe podiumul turneului!

Finale spectaculoase la Sibiu Streetball
Începând de la categoriile de copii și până la Open Masculin, finalele desfășurate duminică în parcarea Sălii Transilvania au fost extrem de frumoase și disputate, fiecare echipă luptând pentru prima poziție pe podium la Sibiu Streetball. Una dintre cele mai spectaculoase finale a fost cea de la U18, care s-a dus în overtime după o luptă extrem de strânsă între BC Șalăii și Shaun the Sheep, scorul fiind 17-17 la finalul timpului regulamentar. Meciul s-a încheiat cu victoria celor de la BC Șalăii, care au fructificat primul atac din prelungiri.

Clasamentul Sibiu Streeball 2018
Sibiu Streetball s-a încheiat cu premierea echipelor, pe podium urcând și numeroase formații din Sibiu.
U10 – Wolf Pack (BUC), Vulturii Galbeni (SB), Star Fair (SB)
U13 – Bad Boys (BUC/SB), Magic Players (SB), Tineretului Squad (PIT)
U15 – Arctic Foxes (SB), Savage Storm (SB), Lucky Cloud (SB)
U18 – BC Șalăii (SB), Shaun the Sheep (SB), Cavalerii Purpurii (SB)
Open Masculin – Nordgym (Bulgaria), Sport Caffe (Bosnia și Herțegovina), Bears (Ucraina)
 „Organizarea turneului a fost la un nivel foarte bun. Ne-am bucurat de șederea noastră aici, ne-a plăcut centrul Sibiului, care e un loc foarte frumos. Am câștigat turneul și ne bucurăm de acest lucru, ne dorim să ne întoarcem și anul viitor. Cel mai greu meci din competiție a fost finala, dar am reușit să ne stăpânim emoțiile și să încheiem cu o victorie, care ne-a adus locul unu la Open”, a declarat Simeon Naydenov, de la Nordgym, campioana Sibiu Streetball 2018.
Aproape de finală au fost și ucrainienii de la Bears, care au pierdut la doar un punct semifinala cu Sport Caffe (15-14).
„A fost un turneu reușit, unde s-a jucat la un nivel înalt. Ne-am dorit să câștigăm, însă ne-am oprit în semifinale, pierzând la doar un punct. Ne bucurăm că am fost aici, în acest oraș frumos, și sperăm că în viitor vom fi câștigători”, a declarat Vlad Kurilenko, de la Bears.
Sibiu Streetball a fost o experiență extraordinară și pentru cei mai mici sportivi.
„A fost o experiență foarte frumoasă pentru noi. Am câștigat categoria U10, cel mai greu meci fiind finala disputată cu Vulturii Galbeni. Ne bucurăm că am reușit să câștigăm”, au spus copiii de la Wolf  Pack: Petru Spârlac, Alexandru Popovici și Mihail Zamfir Dănciulescu. 
 
„Sibiu Streetball” este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport și de Consiliul Județean Sibiu, fiind organizată de Asociația Club Sportiv Eco Sport Team și Agenția Grey Projects. Partener de eveniment: Ballan Sportswear.

Ultima oră

Comentariul meu