primera air

Una din principalele companii aeriene de tip low-cost din Europa, a anunțat că intră în faliment. Primera Air era specializată în special în zboruri peste Ocean între SUA și Marea Britanie.

O companie aeriană low-cost care opera zboruri din aeroporturile din Marea Britanie spre SUA se închide și va înceta toată activitatea, după 14 ani. Primera Air a anulat toate zborurile spre Washington și New York care urmau să decoleze luni și marți de pe aeroportul Stanstead din Londra, iar pasagerii au fost informați cu puțin timp înainte să nu mai meargă la aeroport, relatează BBC News, citat de Digi24. Compania aeriană avea doar 15 avioane și a început să opereze la începutul anului zboruri ieftine din Stanstead și Birmingham spre America de Nord (Washington, Newark, Toronto etc).
Spre finalul lunii octombrie, compania anunțase introducerea unui zbor din Manchester spre Malaga.
Sute de pasageri au rămas însă fără zborurile care urmau să îi aducă acasă din SUA sau Canada sau fără alternative pentru vacanțele pe care le plănuiseră deja. Un cuplu canadian spune că era deja la coadă la controlul de securitate pentru a prinde un zbor din Paris spre Toronto când au fost anunțați că zborul a fost anulat. Ei spun că biletele de avion pentru a se întoarce casă îi vor costa 2.000 de euro. Primera Air a explicat decizia de a se închide prin eșecul de a obține finanțare pe termen lung, motiv pentru care nu a avut încotro decât să își declare falimentul.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns