Toamna se numără evenimentele teatrale – Începe a cincea ediție a DATfest

0 990

O nouă ediție a festivalului studențesc de teatru și management cultural, DATfest – Studenții Sibieni Cuceresc Orașul, are loc și la începutul acestui an universitar, în perioada 3 – 6 octombrie.

Cele mai noi producții ale școlii sibiene de teatru sunt gata să apară în lumina reflectoarelor pentru oraș. Anul acesta, programul aduce pe scenă spectacole precum „Pisica verde”, de Elise Wilk, în regia lui Eugen Gyemant, „Lăv”, un spectacol de Bogdan Sărătean și Codruța Presecan, „Pescărușul”, de A. P. Cehov, în regia Marianei Mihu-Plier și a Veronicăi Pătru, „La comun”, de Thomas Vinterberg și Mogens Rukov, regia Luana Hagiu și „Pădurea”, un spectacol de Marian Râlea, după piesele lui W. Shakespeare.
În seria evenimentelor speciale, are loc un atelier cu Rareș Florin Stoica, actor, nominalizat la premiile UNITER pentru rolul Moritz, în „Deșteptarea primăverii”, regia Vlad Cristache, despre studiul pe corpul energetic și autoînțelegerea spirituală și corporală. Totodată, Dragoș Bucurenci – consultant și trainer de comunicare – va face storytelling în cadrul festivalului, iar Codruța Vulcu – fondator și director al ARTmania Festival – va susține o conferință pe tema managementului cultural.
La finalul ediției, se vor acorda premii pentru „Cea mai bună actriță”, „Cel mai bun actor” și „Cel mai bun spectacol”, după „MAL/PRAXIS”, spectacolul de Bogdan Georgescu, câștigător anul trecut.DATfest programIntrarea la evenimente este liberă, pe bază de rezervare la numărul de telefon: 0765.821.341.
Acest festival este organizat de: Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală – Facultatea de Litere și Arte și Centrul de Cercetări Avansate în Artele Spectacolului – CAVAS.
Parteneri: Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Teatrul pentru Copii și Tineret „GONG”, Biblioteca Județeană Astra, Librăria Humanitas „Constantin Noica”, Print ATU.
Parteneri media: Kiss FM, Rock FM, Radio România, Zile și Nopți, Ora de Sibiu, Sibiu 100 %, Tribuna.
Mulțumiri sponsorilor, Tulipa și Crama Oprișor.
Mai multe detalii despre festival, evenimente și actualități, găsiți pe pagina de Facebook Artă Teatrală Sibiu. Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.