Chirurgul sibian Victor Costache răbufnește – ”Fundații lacrimogene căpușează România!”

1 1.390

Chirurgul cardiovascular Victor Costache acuză statul român că face risipă de bani atunci când vine vorba de sistemul medical. Medicul sibian este de părere că prea multe vieți sunt puse în mâinile unor ”fundații lacrimogene”, cum le numește el, care de fapt primesc bani pentru fiecare pacient.

Chirurgul originar din Sibiu luptă în fiecare zi pentru a oferi posibilitatea cât mai multor pacienți români să se trateze în țară. Astfel, conferențiarul Victor Costache a expus public cele mai tulburătoare metode de căpușare a sistemului medical: „Situația este sumbră. Dacă s-au schimbat unele lucruri în domeniul decontării operației la adulți, la copii tot suntem la stadiul de zeci de memorii, deși diferența este de la cer la pământ. Dacă un astfel de caz se poate rezolva cu 8-9.000 de euro într- un spital privat din România, statul va plăti peste peste 30.000 de euro pentru a rezolva același caz într-o clinică din străinătate”, spune doctorul, explicând că România plătește pentru servicii medicale private prin formularul E112, dar nu deconteză unui spital privat din țară aceleași servicii.

VICTOR COSTACHE A INTRAT ÎN CARTEA RECORDURILOR CU O OPERAȚIE FĂCUTĂ LA SIBIU

„În plus, a apărut un sistem paralel, fundații lacrimogene care strâng bani pentru cazuri punctuale, pentru a plăti pe bani mulți cazuri în strinătate. Aceste cazuri, multe dintre ele, pot fi rezolvate în spitalul nostru (n.r. privat), dar fundațiile preferă să rezolve în clinicile din afară datorită retro-comisioanelor care se percep și contractelor de trimițător”, explică conf.dr. Victor Costache

Asta duce, spune medicul, într-o emisiune online, la acumularea de „datorii record, de la an la an”, pentru CNAS: „Numai anul trecut a fost undeva la 230 de milioane de euro, cazuri pe care noi le plătim spitalelor – noi, pentru că de fapt nu sunt banii Casei de Sănătate, sunt banii noștri, ai asiguraților, care sunt irosiți inutil în deconturi către spitale din Occident. Haideți să ne gândim ce fac vecinii – nu?! – că e bine să avem și un termen de comparație. Poate asta e firesc, poate asta e natural? Nu! Nu este natural! Numai noi, românii, suntem în această situație aberantă. Bulgarii, anul trecut, au decontat 180.000 de euro la clinicile din afară, nu 230 de milioane ca românii! Fiindcă bulgarii și-au liberalizat sistemul sanitar, au dat drumul la sistemul de asigurări de sănătate privat, decontează intervențiile, banul urmează pacientul, bupă principiul Bismarckian, și lucrurile s-au regularizat de la sine”, a conchis specialistul.

Sursa www.evz.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Andrei scrie

    Un hot, un nesimtit, un ahtiat dupa bani, el e omul care a distrus si distruge clinicile Polisano. A instaurat frica in clinici, se comporta discretionar in calitate de director medical si pentru bine compartimentului pe car il conduce (CCV) bloceaza in mod deliberat alte compartimnte sa se dezvolte. Un om extrem de periculos si cu mari probleme comportamentale acest asazis Dr. Costache. Din pacate, (probabil de firica) din cadrul clinicilor Polisano nu reactioneaza NIMENI….Poate noul patronat (Medlife) va putea proceda la indepartarea lui…asta daca nu vor primi raportari fictive extrem de pozitive din parte inficosatei conduceri a clinicii (vezi director Celestin Constantin, etc.).

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.