Anunț important pentru toți hotelierii și proprietarii de pensiuni din Sibiu – Veste extraordinară

644

Guvernul României a decis joi în ședința Executivului că taxa pe valoare adăugată aplicată turismului va scădea de la 1 noiembrie, de la 9 procente la 5 procente. Decizia şi vizează o cotă redusă la cazare, servicii de restaurant şi parcuri de distracţii.

De asemenea, TVA de 5% se va aplica şi în cazul închirierii terenurilor amenajate pentru camping. Turismul beneficiază astfel de cea mai redusă cotă de TVA, potrivit legislaţiei din România, aplicabilă în prezent doar pentru locuinţele noi, cărţi, manuale şcolare şi accesul la muzee sau monumente, anunță Agerpres. Guvernul speră, în acest fel, că hotelierii vor reduce tarifele, iar vacanţele cetăţenilor vor deveni mai ieftine.
Numai că, dacă există cerere, s-ar putea ca preţurile să nu se modifice. Relaxare fiscala se poate duce direct în creşterea marjelor de profit.
În luna august, de exemplu, considerată vârf de sezon, numărul turiştilor a fost cu 10 procente mai mare decât aceeaşi lună a anului trecut. Iar turismul din acest an a fost impulsionat puternic de voucherele de vacanţă.
E motivul pentru care e de aşteptat ca, pe tot anul, turismul românesc să înregistreze cele mai bune rezultate din ultimul deceniu. Hotelurile, restaurantele şi unităţile de tip catering, cunoscute sub numele de HORECA, vor depăşi cifra de afaceri de 15 miliarde de lei, după cum arătau estimările.

data-ad-slot="4949109893" data-ad-format="autorelaxed" data-full-width-responsive="true">

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.