Bogdan Marișca și Sergiu Itu câștigă prima zi a Raliului Sibiului

0 539

Campionii în exercițiu, Bogdan Marișca și Sebastian Itu, candidați la titlul de vicecampioni anul acesta, au încheiat prima zi a Raliului Sibiului 2018 cu brio, reușind timpi senzaționali și câștigând trei din cele patru probe speciale. La general, îi urmează Dan Gîrtofan/Tudor Mârza, iar Vali Porcișteanu/Dan Dobre vin și ei din urmă, aceștia fiind câștigătorii ultimei probe din prima zi de competiție. Bătălia pentru podium se dovedește extrem de acerbă iar probele de mâine și duminică vor fi definitorii în vederea stabilirii clasamentului final.

După ce, de dimineață, piloții și-au încălzit motoarele pe Shakedown-ul de la Șeica Mică, au plecat spre Transfăgărășan, cel mai spectaculos drum din România unde au luat startul pe primele probe speciale, denumite CENTENAR. După prima buclă a zilei, echipajul numărul 1, Bogdan Marișca/Sebi Itu s-au impus în clasament, fiind urmați de Alexandru Pițigoi/Anton Avram, locul al 3-lea fiind ocupat de Dan Gârtofan/Tudor Mârza. Echipajul Bogdan Gheorghiu/Robert Radu a avut ghinion și au ieșit în decor, iar echipajul 269 a abandonat PS 2 Centenar, înainte de Start!
Apoi echipajele au luat startul pe PS 3- SMURD 25 de ani, pe o porțiune de 6,7km, unde Bogdan Marișca a continuat în același stil și a scos cel mai bun timp, după PS3, fiind urmat de Vali Porcișteanu iar al treilea, Dan Gârtofan. Din păcate, echipajul 31, Elisei Groza/Adrian Morariu, nu a putut repara defecțiunile tehnice la sistemul de frânare și s-a văzut în imposibilitatea de a părăsi service-ul pentru a se alinia la start.
Proba specială 4-SMURD 25 de ani, ce care a încheiat ziua competițională a consemnat victoria echipajului format din Vali Porcișteanu/Dan Dobre.
Sâmbătă sunt programate alte 6 probe speciale, pe un traseu de pe Valea Hârtibaciului. Startul zilei a doua de competiție se va da la ora 09:00, cu proba Bilstein și se încheie cu cea de la Chirpăr. Vor fi 6 probe speciale pe segmentul de drum dintre Cornățel și Chirpăr, toate însumând aproape 49,8 de kilometri. Ziua competițională se încheie la 15:30, pentru a oferi șansa participanților și oficialilor de la Raliul Sibiului, să participe la manifestările organizate în oraș cu ocazia aniversării a „25 de ani SMURD SIBIU” și la evenimentul legat de Centenarul Marii Uniri.
Ultima zi de competiție cuprinde probele speciale Aria și Ambient, programate să ia startul după ora 9:17, pe segmentul de drum dintre Rășinari și Păltiniș, însumând peste 34 de kilometri, urmând ca SuperSpeciala Autoklass, cea mai apreciată și așteptată probă de spectatori, să înceapă în jurul orei 12:30. Pentru aceasta, organizatorii au pregătit un traseu inedit, de 2,5km, diferit de cel de anul trecut, pe traseul Sala Transilvania- Calea Dumbrăvii -Școala de Înot.
Concurenții înscriși în Campionatul Național de Rally 2 Dunlop se vor alinia sâmbătă la start și vor avea de parcurs 9 probe speciale. Sâmbătă vor evolua pe șase probe între Cornățel, Noul Român și Chirpăr, urmând ca sâmbătă să efectueze specialele Aria și Ambient, la Rășinari și Păltiniș. Competiția se va încheia, și pentru aceștia, cu SuperSpeciala Autoklass. Clasamentele urmează să fie stabilite pe baza timpilor obținuți pe cei 86,9 de kilometri competitivi.
Festivitatea de premiere va avea loc pe scena din fața Sălii Transilvania, duminică, de la ora 17:00.
Ralul Sibiului 2018 este un eveniment organizat de Clubul Sportiv “Aria pentru Sport” în parteneriat cu AMC Racing, club patronat de Mihai Leu.
Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu, prin Serviciul Public Sala Transilvania.
Mașina oficială a Raliului Sibiului 2018 este oferită de Autoklass Sibiu.
Parteneri strategici: Aria, Ambient, Profelis, Caparol. Parteneri: Shopping City Sibiu, Bergenbier, Sponsori: Bilstein, Alta Consult.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.