vinfest foto 1

Primul weekend de octombrie va fi unul memorabil. La Sibiu se sărbătorește Centenarul, sunt programate piese de teatru, expoziții, dar capul de afiș este ținut de Vinfest. Pe Cetății vin cramele cu cele mai bune vinuri.

Deci, sâmbătă și duminică o plimbare pe strada Cetății nu vă duce doar pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu, ci și prin cele mai cunoscute crame de la noi. Altele, ale căror nume încă nu l-ați auzit vor fi căutate de acum încolo, cu siguranță. Toate sunt aduse la Sibiu de Vinfest, festivalul vinului bun.vinfest 1 Și unde mai pui că Chef Rafa Marius gătește niște mâncăruri de îți plouă în gură. VEZI AICI DETALII PE LARG DESPRE CE SE ÎNTÂMPLĂ LA VINFEST!

vinfest 6 1

DATFest a ajuns la cea de-a 5-a ediție. Festivalul teatrului studențesc aduce la Sibiu piese inedite, ce merită văzute. Detalii aici.

Sibiu Dance Competition are loc pe toată perioada weekend-ului la Sala Thalia. Se întrec concurenți de toate vârstele, iar spectacolul oferit de ei va fi cu siguranță unul de neuitat.

Conferinta speciala: : Constantin Chiriac în dialog cu Dragoș Bucurenci va avea loc vineri, de la ora 18, la Librăria Habitus. Evenimentul nu trebuie ratat, iar detalii găsiți aici.

Turnul Sfatului va găzdui până în 14 octombrie expoziția de fotografie „Sibiul vazut din Est si din Vest„. Vernisajul are loc vineri, de la ora 18. Artiștii care expun sunt Jiexiong Ye (China), Louis Guermond (Franta).

O nouă ediție Noaptea Albă a Galeriilor invită publicul să parcurgă un traseu nocturn în compania artei contemporane! Vernisaje, performance-uri, spații alternative, galerii de artă și ateliere de artist, toate împreună generează an de an o nouă hartă a orașelor, în care are loc acest eveniment. Pregătiți-vă, deci, pentru un traseu cultural, ce va avea loc vineri, 5 octombrie, începând cu ora 19:00 și până târziu în noapte.

Sunt o babă comunistă” de Dan Lungu se va juca vineri seara de la ora 19:30 în sala Studio a Teatrului Radu Stanca. Durează aproximativ o oră și 10 minute, iar un bilet costă 15 și 20 de lei.

Sâmbătă dimineața, de la ora 10 și 12, la Teatrul Gong, Diana Ribana îi așteaptă pe cei mici la Atelierul de Creat Povești. Este recomandat copiilor între 6 și 10 ani, durează o oră, iar un bilet costă 14 lei.

Spectacolul ”Da Yang si Printesa Da Yin” se va juca la Teatrul Gong sâmbătă de la ora 18 și duminică de la ora 11. Spectacolul durează 50 de minute și este recomandat copiilor de peste 5 ani, dar și adulților. Un bilet costă 9 lei.

Un eveniment dedicat tot copiilor va avea loc vineri în Parcul Tineretului și sâmbătă și duminică în Parcul Sub Arini. Eagles Golf Week este un proiect care își propune să inițieze copiii în jocul de golf. Evenimentele încep la ora 10 în toate cele trei zile, iar detalii aveți aici.

Maratonul ”25 de ore de teatru non stop” a ajuns la cea de-a 8-a ediție. Anul acesta va fi una de excepție, așa că ar fi bine dacă ați ajunge la cât mai multe piese. Detalii aici.

Anaz si Dragonul

Sibiu 100. Centenarul României Mari” este evenimentul care sărbătorește Centenarul la Sibiu. Sâmbătă, de a ora 19, în Piața Mare, vor începe evenimentele dedicate acestei sărbători. Programul aici.

Asteptându-l pe Godot” este piesa de sâmbătă seara de la Teatrul Radu Stanca. Va începe la ora 19, va dura două ore, dar va avea și o pauză de 10 minute. Biletul costă 20 și 25 de lei.

Duminică, în Muzeul ASTRA continuă evenimentele dedicate Centenarului. Vor fi animații culturale și scenarii de reconstituire istorică, ilustrative pentru memoria Primului Război Mondial, și pentru cadrul general al Proiectului României Centenare.Detalii aici.

Cvartetul Furiant din Germania va concerta duminică, de la ora 17, în Sala oglinzilor de la sediul FDGR. STEFANO MESAGLIO & VLAD POPESCU la vioară, MLADEN SOMBORAC la violă și NIKA ŠVARC la violoncel vor interpreta din Mozart și Bartok.

Hedda Gabler” de Henrik Ibsen este piesa ce va încheie duminica, la Teatrul Radu Stanca. Este programată a începe la ora 19 și va dura aproximativ 3 ore. Spectacolul nu este recomandat celor sub 14 ani. Un bilet costă 20 și 25 de lei.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns