Preotul Necula după eșecul Referendumului: „Suntem un neam boicotat”

2 1.619

Preotul sibian Constantin Necula crede că acest referendum nu înseamnă nici victoria, nici înfrângerea cuiva, ci faptul că „suntem un neam boicotat”, iar acum este un moment foarte bun pentru România să îşi redefinească viitorul, „chiar dacă acesta va fi dureros”.

„Cred că a fost un exerciţiu de democraţie, de la care unii au renunţat şi au încercat să-şi lămurească propriile neputinţe, ceilalţi au încercat şi şi-au lămurit propria neputinţă. Suntem într-un nou punct de identificare a orizontului nostru uman şi cultural. Sper din toată inima să ne descurcăm cu urile născute între timp, să le atenuăm până într-atât încât să începem din nou să ne dăm mâna pe stradă. Vor fi ruperi care nu se vor mai vindeca în schimb niciodată, sunt conştient de asta. Şi cred că este un moment bun, foarte bun pentru România. Îşi poate redefini viitorul, chiar dacă acesta va fi dureros şi va trebui să învăţăm toţi să trăim după toate exigenţele pe care acest viitor ni le propune”, a declarat Constantin Necula, pentru AGERPRES.

Părintele Constantin Necula a precizat că atunci când vorbeşte despre faptul că „vor fi ruperi”, se referă la „oameni care au preferat să uite Crezul două zile şi au preferat să pună mai presus de orice fel de gândire legată de interesul moralei sociale, o socializare în numele eticii sociale.”
Întrebat dacă referendumul înseamnă victoria sau înfrângerea cuiva, Constantin Necula a răspuns: „Nu, nicidecum, nici nu se pune problema”.
„Nu a fost un scrutin, ci a fost o scrutare a orizontului şi cred, din punctul meu de vedere, că nu există o majoritate învingătoare aici, de aia am şi zis că suntem un neam boicotat, un neam care şi-a reafirmat poziţii pe care nu le-a avut niciodată. (…) Să ne ajute Dumnezeu să rămânem uniţi în lucrurile importante pe care le avem de îndeplinit”, a concluzionat consilierul de imagine al Mitropoliei Ardealului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

2 Comentarii
  1. blu scrie

    Părinte unde scrie în Biblie că biserica trebuie să se implice în politică, sau mai rău să fie preşul clasei politice. Să-mi fie cu iertare dar cred că e un moment foarte bun pentru biserică să-şi redefinească viitorul. Absenteismul de la acest referendum a fost o palmă dată clasei politice, pentru că în condiţii de oarecare normalitate politică ar fi fost cvorum fără probleme. V-aţi băgat dracul în casă …

  2. hop scrie

    ne boicoteaza puterile straine….invidioase de cum se misca ramul,in tara asta de cum biserica-i ajuta pe saraci(….multi…)de cum functioneaza totul in RO.(cred ca si Iohannis ! ne pune piedici)in tara asta unde curge lapte si miere,unde daca furi un salam = 4 ani de puscarie,furi 1 miliard de euro ,dupa 8 ani de tergiversari,iti da NUP,asta-I TARA !

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...