scrviorica dancila

Premierul Viorica Dăncilă vrea să rezolve situația cu lipsa forței de muncă cu românii plecați în străinătate, care ar trebui să se întoarcă acasă.

Premierul Viorica Dăncilă a spus sâmbătă la la Festivalul Viei și Vinului „Bachus” din Focșani,  că în România este nevoie de forță de muncă calificată, motiv pentru ca a și fost introdus învățământul dual, însă cel mai important ar fi ca românii plecați în străinătate să se întoarcă în țară.

„Avem o problemă legată de forța de muncă. Am și dat un act normativ pentru a avea mai multă forță de muncă în România. Avem nevoie de forță de muncă calificată, de aceea am introdus și învățământul dual, pentru a avea calificarea necesară și avem un grup de lucru pentru a găsi mult mai multe oportunități de a rezolva această problemă. Este important pentru noi, în același timp, să aducem românii acasă și cred că acest lucru l-am reușit în domeniul medical. Mă refer la medici, unde am crescut salariile, ajungând la 3 – 4.000 de euro”, a spus Dăncilă.

Potrivit premierului, majorarea salariilor în sănătate a făcut ca medicii să nu mai plece în străinătate și, mai mult, o parte dintre cei plecați a revenit în țară. „Nu doar că nu au mai plecat medicii, dar avem și o parte dintre medici care s-au reîntors în România. Un alt act normativ pe care l-am adoptat chiar săptămâna trecută este legat de medicii rezidenți, unde am crescut de la 4000 de locuri de 5.415 locuri”, a mai spus premierul.

Comentariul meu

Lasă un răspuns