Ora de Sibiu
Știri in direct

Filmele românești obligatoriu subtitrate – Toate televiziunile sunt obligate

872

Un proiect care s-a aflat în stadiu de propunere legislativă, a fost parafat de Senatul României. Televiziunile sunt obligate să subtitreze și filmele în limba română.

Senatul a adoptat, luni, în calitate de Cameră decizională, în unanimitate (97 de voturi „pentru”), o propunere legislativă pentru completarea unui articol din Legea audiovizualului nr.504/2002, prin care televiziunile cu acoperire naţională şi locală vor subtitra filmele româneşti pentru a veni în sprijinul persoanelor cu deficienţe auditive, anunță Agerpres.
„În vederea asigurării dreptului de acces la serviciile media audiovizuale al persoanelor cu deficienţe auditive, serviciile de programe de televiziune cu acoperire naţională şi locală vor asigura subtitrarea în limba română a operelor audiovizuale româneşti, cum sunt filmele cinematografice sau filmele realizate pentru televiziune – seriale, foiletoane şi documentare”, prevede proiectul de lege, care a fost iniţiat de un grup de parlamentari din întreg spectrul politic.

Primește titlurile instant

loading...
Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...