dragnea la dna
Foto: Arhivă Mediafax

Liviu Dragnea a avut luni dimineța primul termen al apelului în dosarul angajărilor fictive. Judecătorii l-au amânat însă pentru data de 5 noiembrie pentru ca părțile să își angajeze avocați.

Liviu Dragnea nu s-a prezentat, luni dimineață, la sediul instanței supreme. În schimb, la Înalta Curte de Casație și Justiție au venit mai mulți susținători, dar și contestatari ai liderului PSD.

Susținătorii lui Liviu Dragnea au venit cu pancarte pe care scrie „Jos statul paralel!” și „Procesul lui Liviu Dragnea este unul politic”. Ei au avut altercații cu contestatari ai lui Liviu Dragnea, care s-au strâns și ei în fața instanței.
Jandarmii au încercat să-i disperseze pe toți, i-au avertizat, i-au somat, spunându-le că situația riscă să fie considerată o adunare publică nenotificată. Le-au dat un ultimatum de cinci minute să părăsească zona, altfel vor fi amendați.
Unul dintre contestatarii președintelui PSD a fost chiar amendat cu suma de 500 de lei.

Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, în luna iunie, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului. Al treilea a votat pentru achitare.
În motivarea deciziei de condamnare, magistrații de la ÎCCJ arată că liderul PSD a adoptat o conduită nelegală, antisocială şi imorală în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute.

„Inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, prin instigarea inculpatei Alesu Floarea de a-şi încălca atribuţiile de serviciu, în sensul menţinerii în funcţie a celor două angajate, Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa Niculina, cunoscând că acestea nu se prezintă la serviciu şi îşi încalcă atribuţiile de serviciu prevăzute în contractul individual de muncă şi fişa postului, nu a făcut decât să adopte o conduită nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute, cu gradul de reprezentare şi cu încrederea oferită de cetăţeni în procesul electoral, fapt care a condus la o atingere a prestigiului funcţiei exercitate şi a bunei desfăşurări a relaţiilor sociale din cadrul instituţiilor publice”, se arată în motivarea judecătorilor.

Apelul este judecat de Completul 1, condus de vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), judecătorul Ilie Iulian Dragomir, potrivit portalului Înaltei Curți de Casație și Justiție. Membrii titulari ai completului de judecată sunt judecătorii: Neniţă Simona Cristina, Grădinaru Daniel, Dragomir Florentina și Lefterache Lavinia Valeria, iar supleanți sunt judecătorii Cobzariu Maricela, Enescu Dan Andrei, Şelaru Valentin Horia și Cerbu Silvia.

Sursa www.mediafax.ro, www.digi24.ro

Comentariul meu

Lasă un răspuns