Brașovul copiază Sibiul – Înființează o Piață Mică, interconectată la o promenadă

0 941
Brașovenii se vor lăuda în curând cu o piațetă care se va numi Piața Mică. Pe modelul de la Sibiu, Piața Mică va fi interconectată cu piața mare, în acest caz fiind vorba de Piața Sfatului.

Piața Mică de la Sibiu va avea o ’’surioară’’ la vecinii din Brașov. Ideea vehiculată încă de acum doi ani, de amenajare a unei „Pieţe Mici” a Braşovului în vecinătatea Pieţei Sfatului, începe să prindă contur în ceea ce priveşte documentaţiile tehnice necesare, anunță adevarul.ro.
Nu mulţi braşoveni ştiu de piaţeta oarecum ascunsă în spatele imobilului cu numărul 27 din Piaţa Sfatului, chiar lângă zidul vechii Cetăţi. Această zonă a fost folosită de riverani drept parcare, însă a fost descoperită cu timpul şi de alţi şoferi şi în ciuda indicatorului montat la intrarea în gang, care interzice accesul autovehiculelor, maşinile sunt parcate aici claie peste grămadă. Practic zona a rămas singurul refugiu auto din apropierea Pieţei Sfatului, după ce în urmă cu mai mulţi ani au fost desfiinţate locurile de parcare din această zonă, dar şi din Piaţa Enescu.piata mica brasovAcum, pentru a pune zona în valoare, reprezentanţii Primăriei au obţinut certificatul de urbanism necesar pentru înlocuirea pavimentului de bazalt, dar şi pentru a deschide accesul pietonal către aleea de promenadă de După Ziduri. Un alt plan al autorităţilor este şi acela de a curăţa şi elimina mirosurile neplăcute de pe cursul de apă numit de bătrâni şi „Spurcata”, astfel încât zona să ie mai căutată de către cei care vor să se relaxeze în natură, la poalele pădurii, lângă apă.

Amenajări în stil medieval
Intenţia municipalităţii este de a amenaja întreg Centrul Istoric în stil medieval şi cu cât mai multe zone pietonale, iar această zonă era printre ultimele care nu făceau deloc cinste zonei istorice a oraşului de la poalele Tâmpei. Piaţeta ar urma să fie refăcută cu acelaşi tip de pavaj ca şi pe celelalte străzi din Centrul vechi care au devenit pietonale şi ar putea deveni un loc de relaxare şi pentru evenimente de mai mică anvergură, la fel ca Piaţa Enescu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.