Se plantează 2.000 de copaci în zona Copșa Mică – Valea Viilor

0 847

Președintele Rotary Internațional din mandatul 2017-2018, Ian Riseley, a lansat o provocare în discursul său de la Adunarea Generală de la San Diego: ca fiecare club Rotary să planteze câte un copac pentru fiecare membru al său.

Districtul 2241 Romania – Republica Moldova cu un obiectiv ambițios , acela de a planta 1 milion de copaci, depășește cu mult provocarea lansată la nivel internațional. Cu ajutorul celor peste 6.000 de rotarieni, rotaractieni și interactieni, Rotary România și Republica Moldova va reuși să aibă un impact real asupra dezvoltării durabile a comunităților noastre și asupra mediului înconjurător.
Acest proiect continua si in mandatul 2018-2019 , iar la propunerea Asistentului de Guvernator Claudiu Gavrea, cluburile din aceasta zona – Rotary Club Medias (Presedinte Mircea Marginean), Rotary Club Sibiu (Presedinte Lucian Secelean), Rotary Club Cibinium Sibiu (Presedinte Aurelia Draghici), Rotary Club Sighisoara (Presedinte Cristina Urdea) si Rotary Club Blaj (Presedinte Alin Jidvean) s-au unit intr-un efort comun …. Acela de a planta minim 2.000 puieți în toamna anului 2018.
Activitatea va fi organizată in perioada 12-13 octombrie 2018 și vor participa membri Rotary din cele 5 cluburi , dar și membri Rotaract și Interact. Zona Copșa Mică – Valea Viilor este cea aleasă pentru a realiza activitatea de plantare ,având sprijinul Direcției Silvice Sibiu prin Directorul institutiei Robert Blaj si al membrilor Ocolului Silvic Medias.
Parteneriatul încheiat la nivel central între Rotary District 2241 Romania- Republica Moldova și Romsilva se transpune pe plan regional în acest proiect prin susținerea Direcției Silvice Sibiu , care asigura materialul saditor care urmează a fi plantat.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.