Tragedie în Munții Himalaya – Cel puțin șapte alpiniști au murit

1.517

Cel puțin șapte persoane au murit și alte două sunt considerate dispărute în urma unei furtuni puternice produsă în Munții Himalaya, în Nepal, au anunțat sâmbătă autoritățile locale, menționând că este cel mai grav incident de acest fel petrecut în ultimii doi ani, relatează BBC.

Corpurile celor șapte persoane au fost descoperite sâmbătă dimineață de către localnici, la baza montană Mount Gurja, situată la o altitudine de 7.913 metri.
„Corpurile nu au fost momentan identificate. Judecând după culoarea pielii, patru dintre aceștia ar trebui să fie coreeni și doi nepalezi. Nu ne-am putut da seama dacă a șaptea persoană este coreean sau nepalez”, a declarat Bir Bahadur Budhamagar, șeful poliției din districtul Myagdi.
Zona în care au fost găsiți cei șapte alpiniști este greu accesibilă, lucru care face mai dificilă găsirea celor două persoane dispărute.
Ministrul Turismului, Rameshwar Niraula, a declarat că piloții elicopterelor de salvare au văzut corpurile celorlalte două persoane, dar nu a putut ateriza din cauza condițiilor meteorologice proaste.
„Salvatorii vor relua misiunea de recuperare a celor două corpuri duminică”, a transmis ministrul.
Zona în care s-a produs incidentul se află la aproximativ 216 kilometri de capitala nepaleză Kathmandu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi