Agent de poliție dat afară din IPJ Sibiu

7 11.567

Agentul șef de poliție, Marian Răduinea, a fost dat afară din poliție. Decizia a fost a comisarului șef Tiberiu Ivancea, șeful IPJ Sibiu. Răduinea are dreptul să conteste decizia. Agentul de poliție nu a răspuns până la ora publicării acestui articol, la solicitarea Ora de Sibiu, pentru a își expune un punct de vedere oficial, legat de disponibilizarea sa din poliție.

Decizia a venit în urma mai multor abateri disciplinare comise de Răduinea, după cum se arată în informarea transmisă agentului de la rutieră și postată pe pagina de Facebook – SNPR DECUS: ”Ați adoptat un comportament nedemn de considerația și încrederea impuse de profesia de polițist, manifestându-vă agresiv din punct de vedere legal, agitat psiho-motor, necontrolat și impertinent în relația cu membrii comisiei centrale de expertiză medico militară, comentând de asemenea activitatea unor medici specialiști pe care i-ați denigrat în fața membrilor comisiei prin adnotarile făcute pe marginea documentelor eliberate de aceștia, adnotări care induc ideea că medicii respectivi ar fi slab pregătiți deși nu aveți pregătirea și statutul necesar de a evalua pregătirea profesională și competențele persoanelor care exercită profesia de medic. Astfel prin comportamentul dumneavoastră total neadecvat în fața comisiei centrale de expertiză medico militară au fost aduse prejudicii imaginii profesiei de polițist dar și instituției Poliției din care faceți parte”.
Pentru aceste motive Marian Răduinea a fost sancționat cu destituirea din poliție.

43879875 766746193660000 8559779167053283328 n
Foto Facebook SNPR DECUS

Sindicatul polițiștilor din care Marian Răduinea face parte a declarat că îl sprijină pe acesta și a cerut instituirea unei comisii care să evalueze situația de la IPJ Sibiu. ”La finalizarea discutiilor, comisia va întocmi un raport detaliat cu propuneri concrete, ce se va înainta conducerii MAI pentru punerea în aplicare. (..) Privitor la legalitatea aplicarii sancțiunii disciplinare de către șeful IPJ Sibiu colegului nostru ag. sef Marian Răduinea, urmează să se pronunțe eșalonul superior din cadrul IGPR, legal investit în soluționarea contestației formulate.”, se arată în informarea publică a sindicatului. Marian Răduinea a mai fost cercetat disciplinar și în anul 2016.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

7 Comentarii
 1. Coltor Georgina Anca scrie

  Si pe mine m-a amenintat pe fb ca imi face reclamatii la Ministerul Sanatatii , ca imi face un raport si ca ma ,,aranjeaza”. Am si postat pe fb faptul ca un politai cu psihologia judiciara la activ ma ameninta. Aceste amenintari ale acestui domn pe care dealtfel nu il cunosc si nu l-am intalnit niciodata pe viu, au venit in urma unui comentariu pe care l-am facut in gluma pe fb, la postarea unui prieten. Este incredibil de agresiv si de plin de sine!

 2. Bors Ioan scrie

  Sfatul meu,m-i sa intamplat acelasi lucru numai ca in alt judet,cele descrise in materialul de la IGPR sunt fastamagonii,scrise de asa zi-si sefi din politie toti pusi pe pile fara habar de munca din politie Pe langa faptul ca sunt descendenti de politruci nu au nici stinta de carte.Eu atunci am renuntat sa ma bat cu moriile de vant.In cazul in speta actioneza-i pe cale civila in instanta ,dupa instanta de fond muta procesul in alt judet.In continuare ,daca justitia din Romania nu iti da castig de cauza,nu uita ca acum te parasesc si asa zi-si colegi si prieteni,esti singur,mergi pana la CEDO.Nu renunta,SUCCES,cu stima, un fost coleg din Romania,acum in Germania.

 3. Mitea scrie

  La fel au făcut cu Turcu când a început sa ne arate cine sunt și cine ii conduce !!! niște corupți !!!

 4. SEBASTIAN scrie

  Asta merita de mult. Nu vorbim de cat de corect e .Prima data sa il duceti pe domnul Raduinea Marian la un curs de bune maniere si dupa aceea sa mai faca pe politistul. Face parte din lumea interlopa crede el. Si inainte sa il pupati in fund verificati cate plangeri la politie are. Prima data verificati si interesati-va de el..

  1. Elena G scrie

   No ce ai Sebică, ti-i rau? Ti-a luat permisul?

  2. Coltor Georgina scrie

   Si eu am vrut sa ii fac reclamatie la Politie pentru amenintarile si limbajul pe care le-a folosit la adresa mea, dar fiind in postul Sfintelor Sarbatori Pascale, am renuntat.

 5. […] Agent de poliție dat afară din IPJ Sibiu […]

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.