FOTO Prefectul Sibiului a sădit un stejar la Copșa Mică

0 875

Prefectul Adela Muntean a sădit luni la Copșa Mică, un stejar care simbolizează una dintre provinciile istorice românești.

Evenimentul, organizat de Primăria orașului Copșa Mică, a fost dedicat sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Cei zece stejari plantați în curtea Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” simbolizează vechile provincii românești al căror vis de unire s-a împlinit la 1 Decembrie 1918.
“Am credința că poporul român va dăinui peste veacuri aici. Pentru că rădăcinile lui sunt înfipte adânc în acest pământ, stropit de sângele eroilor noștri, care s-au jertfit pentru Credință și Libertate, pentru apărarea Patriei și întregirea Neamului Românesc. Dumnezeu să binecuvânteze România!”, le-a transmis prefectul Adela Muntean celor prezenți la eveniment.
Evenimentul de astăzi a debutat în gara orașului, pe clădirea căreia a fost dezvelită o plăcuță comemorativă cu efigiile Regelui Ferdinand I și Reginei Maria, care marchează „popasul în gara de la Copșa Mică al regilor României Mari, în prima lor vizită efectuată în Transilvania, la 30 mai 1919”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.