Anchetă penală pentru mega incendiul din Sibiu

0 2.039

Incendiu de la Sibiu a fost stins în nouă ore, peste 300 de pompieri au intervenit.

În cadrul unei conferințe de presă, sâmbătă dimineață, seful ISU Sibiu, Cosmin Balcu a vorbit despre incendiu izbugnit vineri noapte la depozistul de substanțe periculoase.

„Acum, raportat la incendiul care s-a produs, acum noi verificăm pe lângă, stabilirea cauzei probabile de incendiu, verificăm şi respectarea autorizaţiei şi verificăm şi respectarea măsurilor. E clar că s-a încălcat legislaţia în momentul în care noi avem un incendiu. Că, dacă nu aveam incendiu şi se respecta autorizaţia întocmai, e clar. Noi vom aplica legea”, a spus Balcu.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sibiu a anunţat că, s-a deschis un dosar penal în cauza incendiului de la depozitul de substanţe periculoase.

VIDEO Arde un depozit de deșeuri periculoase. Intervin pompieri din șase județe. Garda de Mediu e în zonă

„In cauza s-a deschis un dosar penal de cercetare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă. La cercetări participă politişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Serviciului Criminalistic. Investigaţia aflată in curs de desfăşurare urmează a stabili toate circumstanţele producerii incidentului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.incendiu sibiun

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), viaţa sibienilor nu a fost pusă în pericol prin acest incendiu, nefiind o poluare cu substanţe peste normele admise. 

Depozitul de substanţe periculoase se află la marginea municipiului Sibiu, fiind situat într-o zonă locuită. Aici au ars peste 80 de tone de substanţe, care deocamdată sunt necunoscute de către pompieri, potrivit şefului ISU. Pompierii au intervenit în urma unui apel la 112 din partea populaţiei. Depozitul nu era păzit la momentul izbucnirii incendiului, susţine şeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu. 

Deocamdată nu se ştie cert nici ce substanţe periculoase au ars, nici valoarea pagubei şi nici dacă acest depozit era asigurat, potrivit ISU Sibiu

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.