Ora de Sibiu
Știri in direct

Bilanțul incendiului devastator de la Sibiu – Pierderi enorme și efecte mari

2.146

Urmare a datelor furnizate de operatorul economic și ca urmare a întocmirii procesului – verbal de intervenție, au fost stabilite consecințele evenimentului:

– au fost salvate următoarele bunuri: zona de birouri a firmei (deteriorată pe o suprafață de aproximativ 300 mp din cauza fumului degajat), zona de depozitare din curte de aproximativ 2000mp și un buldoexcavator.
– au fost distruse din zona de depozitare: o construcție zidărie cu stâlpi și planșee din beton armat, aprox. 500 tone deșeuri de ulei, emulsii, ambalaje contaminate, plastic și metal, vopseluri, nisip de sablare.
– De asemenea, au fost afectate 1 stivuitor, 2 camioane și o cisternă goală, o centrală termică, server, calculator, etc.
Un aspect foarte important este faptul că incendiul nu s-a extins și a fost asigurată siguranța vecinătăților și salvarea pe cât posibil a bunurilor.

VIDEO Arde un depozit de deșeuri periculoase. Intervin pompieri din șase județe. Garda de Mediu e în zonă

’’Conform unei informări venite din partea doamnei director executiv adjunct, dr. Adela Morar, pe adresa instituției ISU Sibiu, Direcția de Sănătate Publică Sibiu “a efectuat determinări de noxe la fața locului, în dimineața zilei de 20.10.2018, în jurul orei 6,00 a.m., și nu au fost detectate, în aerul atmosferic, valori peste limitele maxime admise. Măsurătorile au fost efectuate în incinta obiectivului unde s-a manifestat incendiul, în mai multe puncte, unde se degaja în continuare fum, precum și în afara obiectivului, în zona rezidențială din împrejurime. Au fost efectuate măsurători ale unor parametri care ar fi putut proveni, prin ardere, din deșeurile depozitate în incinta obiectivului (monoxid de carbon, dioxid de carbon, oxizi de azot, oxizi de sulf, cianuri, metacrilati, fosgen etc.). Pentru nici una din noxe nu au fost detectate valori peste limitele admisibile”, spun cei de la ISU Sibiu.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...