Bilanțul incendiului devastator de la Sibiu – Pierderi enorme și efecte mari

0 2.168

Urmare a datelor furnizate de operatorul economic și ca urmare a întocmirii procesului – verbal de intervenție, au fost stabilite consecințele evenimentului:

– au fost salvate următoarele bunuri: zona de birouri a firmei (deteriorată pe o suprafață de aproximativ 300 mp din cauza fumului degajat), zona de depozitare din curte de aproximativ 2000mp și un buldoexcavator.
– au fost distruse din zona de depozitare: o construcție zidărie cu stâlpi și planșee din beton armat, aprox. 500 tone deșeuri de ulei, emulsii, ambalaje contaminate, plastic și metal, vopseluri, nisip de sablare.
– De asemenea, au fost afectate 1 stivuitor, 2 camioane și o cisternă goală, o centrală termică, server, calculator, etc.
Un aspect foarte important este faptul că incendiul nu s-a extins și a fost asigurată siguranța vecinătăților și salvarea pe cât posibil a bunurilor.

VIDEO Arde un depozit de deșeuri periculoase. Intervin pompieri din șase județe. Garda de Mediu e în zonă

’’Conform unei informări venite din partea doamnei director executiv adjunct, dr. Adela Morar, pe adresa instituției ISU Sibiu, Direcția de Sănătate Publică Sibiu “a efectuat determinări de noxe la fața locului, în dimineața zilei de 20.10.2018, în jurul orei 6,00 a.m., și nu au fost detectate, în aerul atmosferic, valori peste limitele maxime admise. Măsurătorile au fost efectuate în incinta obiectivului unde s-a manifestat incendiul, în mai multe puncte, unde se degaja în continuare fum, precum și în afara obiectivului, în zona rezidențială din împrejurime. Au fost efectuate măsurători ale unor parametri care ar fi putut proveni, prin ardere, din deșeurile depozitate în incinta obiectivului (monoxid de carbon, dioxid de carbon, oxizi de azot, oxizi de sulf, cianuri, metacrilati, fosgen etc.). Pentru nici una din noxe nu au fost detectate valori peste limitele admisibile”, spun cei de la ISU Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.