Ora de Sibiu
Știri in direct

Cele zece răspunsuri postume ale lui Stephen Hawking la marile întrebări VIDEO

2.079

La trei decenii după „Scurta istorie a timpului” și șase luni după moartea sa, Stephen Hawking revine în prim plan cu cartea pe care și-a dorit întotdeauna să o publice: „Scurte răspunsuri la marile întrebări”. Fiica lui, Lucy Hawking, își amintește cum s-a agitat tatăl ei în ultimele lui zile din pricina sarcinii titanice de a condensa în 200 de pagini cele peste 500.000 de cuvinte „arhivate” la Universitatea din Cambridge, cu o întrebare veșnică în cap: „Vor înțelege oamenii raspunsurile mele? „

„Tatăl meu s-a afirmat prin intuiția sa ca om de știință și prin capacitatea sa de a comunica, de a face concepte abstracte relevante pentru muritorii obișnuiți”, subliniază Lucy, în noua prezentare a cărții postumă a lui Hawking la Muzeul de Științe din Londra. „Cartea sa definitivă și ultimele sale cercetări despre găurile negre au rămas neterminate, dar el însuși ne-a lăsat îndrumările și spiritul care întotdeauna i-a potențat lucrarea … Această carte este un apel la unitate și la umanitate în aceste vremuri critice”.

Brief Answers to the Big Questions Global Press Launch

Listen to Lucy and Tim Hawking talk about their father’s legacy, and some of Stephen Hawking’s closest colleagues discuss his final research he was working on before his death, live from London.

Publicată de Stephen Hawking pe Luni, 15 octombrie 2018

  1. Există Dumnezeu?

„Fiecare este liber să creadă în ceea ce vrea, dar punctul meu de vedere în privința subiectului și cea mai simplă explicație este că nu există Dumnezeu. Nimeni nu a creat Universul și nimeni nu ne îndrumă destinul. Ceea ce mă face să realizez ceva foarte profund: probabil nu există nici raiul sau „altă viață”. Cred că „altă viață” este o iluzie.

  1. Cum a început totul?

„Originea universului pare a fi dincolo de sfera științei, deși există speranță că Marele accelerator de particule (LHC) și Teoria M (” teoria totului”) ne vor aduce mai aproape de acel răspuns… Până la urmă Hamlet avea dreptate: suntem închiși într-o coajă de nucă și totuși ne credem regii unui spațiu infinit „.

  1. Există viață inteligentă în Univers?

„Cred că există viață inteligentă și cred că la un moment dat am fost trecuți cu vederea. Motiv pentru care în 2015 am participat la inițiativa Breakthrough Listen, care folosește observațiile radio pentru a căuta viață extraterestră (…) Să dăm peste o civilizație mai avansată, în starea noastră actuală, ar fi cam ca atunci când americanii nativi l-au cunoscut pe Columb. ”

  1. Putem anticipa viitorul?

„Răspunsul scurt este da și nu, în principiu, cunoașterea legilor Universului ar trebui să ne folosească pentru a prezice viitorul. Dar în practică calculele sunt prea dificile”.

  1. Ce este în interiorul unei găuri negre?

„Uneori, lucrurile sunt mai ciudate decât în ficțiune, și acest lucru este valabil mai ales în cazul găurilor negre, care depășesc mult ceea ce știința ficțiune și-a imaginat vreodată și sunt ca un aspirator gigant (… ). Găurile negre se caracterizează prin masa lor, încărcarea lor electrică și prin rotația lor, dar ele sunt, de asemenea, capabile să emită radiații. „Paradoxul informațiilor” este unul dintre misterele care nu au fost încă rezolvate de știință, dar cheia poate fi în particulele de lumină (cunoscute sub numele de „păr moale”) care înconjoară găurile negre și pot înregistra informații despre obiectele care cad în interiorul lor. ”

  1. Putem călători în timp?

„Ideea că spațiul și timpul se pot” curba „este relativ recentă. Nu putem exclude faptul că poate fi posibil să călătorim înapoi în timp, cu nivelul nostru actual de înțelegere… Aceasta ar crea totuși probleme logice și ne-ar forța să omologăm o lege privind protecția cronologiei (pentru a evita, printre altele, ca oamenii să călătorească înapoi în timp și să-și ucidă proprii părinți).

  1. Vom supraviețui pe Pământ?

„Rasa umană trebuie să-și îmbunătățească calitățile fizice și mentale pentru a se confrunta cu o lume din ce în ce mai complexă, de asemenea, trebuie să-și îmbunătățească complexitatea, astfel încât sistemele biologice să fie mai evoluate decăt cele electronice (…)Nu țin partea ingineriei genetice aplicate speciei umane, dar este ceva ce se va întâmpla în următorul mileniu, indiferent dacă vrem sau nu „.

  1. Ar trebui să colonizăm spațiul?

„Sper că în următorii 100 de ani vom putea călători în sistemul nostru solar, cu excepția planetelor celor mai îndepărtate.” Călătoria la cele mai apropiate stele ne va lua puțin mai mult, poate 500 de ani. Dar nu va fi ca în Star Trek… O călătorie dus-întors va dura, probabil, 10 ani sau mai mult. ”

  1. Ne va depăși inteligența artificială?

„Când „am inventat” focul, am creat multe probleme până când am inventat stingătorul … Cu tehnologii mai puternice, cum ar fi armele nucleare, biologia sintetică sau inteligența artificială, trebuie să le planificăm de înainte. Viitorul nostru va fi o cursă între puterea crescândă a tehnologiei și înțelepciunea noastră de a o folosi. ”

  1. Cum modelam viitorul?

„Acesta nu este sfârșitul istoriei, ci numai începutul a ceea ce sper că va fi miliarde de ani de viață înfloritoare în cosmos … Internetul ne leagă pe toți ca și cum am fi neuroni ai unui creier gigantic. Sunt optimist despre puterea educației și a științei pentru a găsi soluții la marile provocări cu care ne confruntăm … Trebuie să privim spre stele și nu la picioarele noastre „.

 

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...