S-a stabilit cauza și prejudiciul incendiului devastator de la Sibiu – Valoare uriașă

0 1.919

Reprezentații firmei care deține depozitul de deșeuri periculoase care a luat foc vineri seară, au stabilit prejudiciul produs. Acesta se aproapie de două milioane lei.

Cauză probabil a incendiului de la depozitul de uleiuri folosite şi vopsea din municipiul Sibiu este un scurtcircuit electric, potrivit reprezentanţilor ISU, care au precizat că cercetările continuă, anunță News.ro. Prejudiciul cauzat de incendiu se ridică la suma de 1.860.000 lei, potrviti sursei citate.
Incendiul izbucnit vineri seară la depozitul de uleiuri folosite şi vopsea din municipiul Sibiu a fost stins, sâmbătă dimineaţă, după circa zece ore în care sute de pompieri din judeţele Sibiu, Alba, Hunedoara, Vâlcea şi Mureş au intervenit. Nu s-a înregistrat nicio victimă.
Şeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că operatorul economic la care s-a produs incendiul de vineri seara colectează deşeuri periculoase şi că în depozit se aflau peste 80 de tone de substanţe. El a precizat că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a transmis că nu au fost depăşite cotele admise pentru poluare.
”Cetăţenii Sibiului nu sunt în pericol din acest punct de vedere”, a precizat şeful ISU Sibiu.

VIDEO Arde un depozit de deșeuri periculoase. Intervin pompieri din șase județe. Garda de Mediu e în zonă

El a spus că nu ştie exact ce cantitate de substanţe se afla în depozit, dar că este vorba de peste 80 de tone.
”Nu ştiu ce fel de substanţe. Am salvat ce am putut din calculatoare, urmează să ne dea operatorul exact ce substanţe. Nu doar nouă, ci şi IPJ-ului, Gărzii de Mediu şi celorlalte instituţii care au implicare în această misiune. Sunt deşeuri unele periculoase, reziduuri”, a afirmat el.
Cosmin Balcu a precizat că depozitul avea autorizaţie ISU în privinţa riscului la incendiu pe risc mare, emisă în 2017.
”Nu ştiu dacă avea toate autorizările, doar cea care ţine de noi. S-a respectat”, a spus el.
Şeful ISU a mai declarat că deocamdată nu se cunosc cauzele incendiului şi că sunt analizate toate variantele: scurt circuit, mână criminală, incendiu provocat. ”Avem oameni care lucrează şi acum acolo, nu mă pot antepronunţa. Clădirea în mare parte e distrusă, am salvat cam un sfert din clădire. Există o parte a clădirii unde s-a prăbuşit tavanul”, a adăugat el.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.