Trei romi au furat de la statul francez 1,7 milioane euro printr-o metodă ’’tradițională’’

0 1.698

Cei trei romi sunt din România și au pus bazele unei metode prin care au prejudiciat statul francez cu aproape două milioane de euro.

Doi bărbați și o femeie – romi originari din România, toți în vârstă de 27 de ani – au fost pus puși sub acuzare și încarcerați la Valencienne, în nordul Franței, fiind suspectați că în 2017 au întocmit nu mai puțin de 1.200 de dosare false pentru a obține alocații familiale și alte ajutoare sociale oferite de statul francez, anunță Digi24. Prejudiciul se ridică la 1,7 milioane de euro.
Sistemul inventat de cei trei era extrem de simplu. Fabricau dosare pe numele unor tinere care se declarau PFA (întreprinzători individuali) în domeniul recuperării de fier vechi. Ulterior, femeile declarau că sunt însărcinate și încasau indemnizațiile pentru familie. În fața funcționarilor francezi se prezentau de obicei cu dosarele tinere care erau plătite cu câțiva euro. La început, au folosit identitățile reale. Apoi au început să facă dosare fictive cap-coadă, folosind false carduri de identitate și certificate de naștere românești.
La mijlocul anului 2017, Casa pentru alocații familiale și Regimul social pentru independenți, cele două instituții care acordau ajutoare sociale, au constatat o creștere anormală a numărului de dosare de antreprenori depuse de romi care locuiau în regiunea Valenciennes.
Anchetatorii poliției judiciare din Lille și poliția de frontieră din Valenciennes i-au identificat în cele din urmă pe organizatorii escrocheriei și i-au depistat săptămâna aceasta la Strasbourg și Forbach , unde deja încasaseră prin aceeași metodă 77.000 de euro de la serviciile sociale. În plus, scrie presa franceză, ei sunt suspectați că au aplicat metoda și în Germania.
Toată „prada” a fost trimisă în România prin intermediul unor servicii de transfer de bani. Aici, ar fi fost investiți în proprietăți imobiliare, cu precădere în Moldova, regiunea de unde erau originari cei trei.
Unul dintre cei trei este acuzat și de agresiune sexuală asupra unui minor și era deja arestat, ceilalți doi operau, în schimb, prin aceeași metodă, în estul Franței și continuau să fraudeze sistemul social francez. Alți membri ai rețelei s-ar fi întors deja în România.
Presa franceză mai spune că au fost cooperanți în timpul interogatoriilor. Ei sunt acuzați de escrocherie în bandă organizată, fals și uz de fals.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.