Vremea se schimbă radical – Vești noi de la meteorologi

0 1.102

Pregătiți umbrelele și scoateți hainele mai groase de la naftalină. Ploile revin din aceste zile și se vor extinde în aproape toată țara.

Vremea ne reaminteşte că suntem totuşi în a doua jumătate a lunii octombrie, anunță Digi24. După ce începutul lunii octombrie ne-a bucurat cu două decade de vreme însorită și temperaturi maxime peste normalul perioadei, iată lucrurile se schimbă, dar nu dramatic.
Pe de o parte mai scad temperaturile, se vor situa în jurul celor normale pentru această dată, iar pe de altă parte se reîntorc ploile care sunt chiar bine venite, pentru că la ora actuală trecem printr-o secetă în toate regiunile.
Duminică vom avea ploi în toată jumătatea de vest a țării, unde pe spații mici din zonele deluroase și montane se vor aduna peste 20-25 de litri pe metru pătrat.
În restul teritoriului va fi o atmosferă mohorâtă dar plpoile vor fi prezente doar izolat și trecător.
De duminică spre luni, ploile se vor restrânge ca arie. În ceea ce privește temperaturile, va fi o schimbare dar nu dramatică. Duminică, cele mai scăzute temperaturi le așteptăm în dealurile de Vest: 11 – 12 grade Celsius, prin nordul Moldovei și în depresiuni – 13, 14 grade Celsius, iar în restul teritoriului valori normale – între 15 și 19 grade Celsius, urmând ca la începutul săptămânii viitoare, luni și marți, din nou vremea să se îmbunătățească când regimul termic va rămâne apropiat de cel normal, ba chiar marți, în Sud și Sud-Est vor fi temperaturi de până la 20 – 21 de grade.
Vremea schimbătoare va continua pe parcursul săptămânii viitoare. De miercuri, joi se așteaptă iar o răcire și precipitații.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.