Chirurgi de elită mondială la Sibiu – Au adus metode noi de tratament a herniilor

0 1.569

În perioada 17-19 octombrie, Asociația Română de Chirurgie a Peretelui Abdominal (ARCPA) a organizat la Sibiu cea de-a şasea conferinţă anuală, cu tema „Complicaţii ale chirurgiei parietale”. Societatea, înfiinţată în 2013 la Cluj Napoca, reuneşte chirurgi din toată ţara, cu preocupări legate de metodele moderne de tratament ale herniilor şi eventraţiilor abdominale.

Lucrările ştiinţifice au fost prezentate în sălile de conferinţe ale hotelului Ramada, iar invitaţii străini, profesori din Canada, Italia, Germania, Elveţia, Serbia, Rusia, Australia au efectuat o serie de intervenţii chirurgicale demonstrative, transmise în direct din sălile de operaţii ale Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu.

„Conferinţa şi-a păstrat formatul deja consacrat, cu un curs precongres, în prima zi de conferinţă prezentări orale şi în cea de a doua zi intervenţii chirurgicale live transmise şi comentate în sală. Invitaţii străini şi din ţară, nume de referinţă în literatura de specialitate, membri ai celor mai prestigioase societăţi ştiinţifice, au putut să împărtăşească experienţa lor în domeniu” , a declarat Col. Dr. Moga Doru, preşedintele Conferinţei şi al Comitetului Local de Organizare, Comandantul Spitalului Militar „Dr. Alexandru Augustin”.

5

„Medicii Spitalului Militar Sibiu sunt implicaţi în studiul şi perfecţionarea celor mai moderne metode de tratament adresate defectelor parietale abdominale. Din 2013, în Secţia Chirurgie au fost efectuate peste 400 de intervenţii laparoscopice , cu rezultate foarte bune, pe lângă metodele clasice. Ghidurile şi protocoalele internaţionale sunt respectate, pacienţii noştri sunt operaţi în acelaşi fel ca în cele mai bune clinici universitare din Europa sau America” – Lt. Col. Dr. Popenţiu Adrian, Şef Secţie Chirurgie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...