Ora de Sibiu
Știri in direct

Chirurgi de elită mondială la Sibiu – Au adus metode noi de tratament a herniilor

1.478

În perioada 17-19 octombrie, Asociația Română de Chirurgie a Peretelui Abdominal (ARCPA) a organizat la Sibiu cea de-a şasea conferinţă anuală, cu tema „Complicaţii ale chirurgiei parietale”. Societatea, înfiinţată în 2013 la Cluj Napoca, reuneşte chirurgi din toată ţara, cu preocupări legate de metodele moderne de tratament ale herniilor şi eventraţiilor abdominale.

Lucrările ştiinţifice au fost prezentate în sălile de conferinţe ale hotelului Ramada, iar invitaţii străini, profesori din Canada, Italia, Germania, Elveţia, Serbia, Rusia, Australia au efectuat o serie de intervenţii chirurgicale demonstrative, transmise în direct din sălile de operaţii ale Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu.

„Conferinţa şi-a păstrat formatul deja consacrat, cu un curs precongres, în prima zi de conferinţă prezentări orale şi în cea de a doua zi intervenţii chirurgicale live transmise şi comentate în sală. Invitaţii străini şi din ţară, nume de referinţă în literatura de specialitate, membri ai celor mai prestigioase societăţi ştiinţifice, au putut să împărtăşească experienţa lor în domeniu” , a declarat Col. Dr. Moga Doru, preşedintele Conferinţei şi al Comitetului Local de Organizare, Comandantul Spitalului Militar „Dr. Alexandru Augustin”.

„Medicii Spitalului Militar Sibiu sunt implicaţi în studiul şi perfecţionarea celor mai moderne metode de tratament adresate defectelor parietale abdominale. Din 2013, în Secţia Chirurgie au fost efectuate peste 400 de intervenţii laparoscopice , cu rezultate foarte bune, pe lângă metodele clasice. Ghidurile şi protocoalele internaţionale sunt respectate, pacienţii noştri sunt operaţi în acelaşi fel ca în cele mai bune clinici universitare din Europa sau America” – Lt. Col. Dr. Popenţiu Adrian, Şef Secţie Chirurgie.

Primește titlurile instant

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...