fbpx

VIDEO Lotul 3 Sibiu – Orăștie realoaded. Se surpă pământul și mai încolo

0 1.213

Situația de pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu- Deva, acolo unde s-a surpat pământul se întâmplă din nou. De această dată pe traseul lotului 4 al autostrăzii Lugoj- Deva. Alunecări de teren au fost semnalate în comuna Șoimuș în județul Hunedoara. 

Alunecările au fost sesizate de ziarul local Unirea. Cei de aici consideră că „poate fi o situație similară cu cea de pe Orăștie-Sibiu (lot 3), unde terenul a luat-o la vale”.

Autostrada se află în lucru la firma românească Spedition UMB, deținută de regele asfaltului Dorinel Umbrărescu. De-a lungul ultimilor ani, sectorul a înregistrat numeroase probleme precum cele de mediu cauzate de prezența liliecilor în peștera Șoimuș sau cele geologice în zona carierei Branișca unde au existat de asemenea alunecări semnificative. Constructorul a montat zeci de coloane gigant din beton ingropate în pământ pentru a opri alunecările însă fără succes.

Astfel de alunecări apar în special din cauza obstinației Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) de a accepta și solicita la licitații deblee înalte, învecinate autostrăzilor, acestea fiind foarte vulnerabile în condiții de precipitații abundente sau când solul este unul argilos. În cazul de față este vorba de realizarea autostrăzii în coasta unul deal cu Mureșul de-o parte și vârful dealului de cealaltă parte.

autostrada lugoj deva

Soluțiile de tuneluri, mai complicate tehnic și mai scumpe, dar mai sigure, sunt evitate de către CNAIR. Aceasta deoarece tunelurile ar majora facturile contructorilor obligați astfel să găsească firme capabile să le realizeze tunelurile.

Sursa www.digi24.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.