Ora de Sibiu
Știri in direct

VIDEO FOTO Dăncilă și Dragnea, satirizați în Franta la tv

475

Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă au devenit personaje de satiră în cadrul emisiunii ”28 de minute” de la canalul ARTE din Franța. Premierul României este prezentat ca o păpușă manevrată de Liviu Dragnea, păpușarul cel rău.

„Chiar dacă România este sub o monitorizare specială din partea UE, premierul ei încearcă să pună capăt independenței justiției și luptei anticorupție. Ar trebui, prin urmare, să fie blocată Viorica Dăncilă?” se întreabă prezentatorul. Viorica Dăncilă conduce guvernul român din ianuarie. Ea i-a fost impusă șefului statului – amenințat cu destituirea de către puternicul șef al social-democraților, condamnat pentru fraudă electorală, reamintește prezentatorul înainte de a prezenta scheciul.

Momentul ales în scheci este cel în care Viorica Dăncilă a vorbit în Parlamentul European. O actriță blondă, aflată la o tribună cu steagul UE pe fundal, vorbește și gesticulează manevrată, din spate, de un alt actor, care îi șoptește ce să spună, iar ea repetă cu voce tare ceea ce îi spune el:

„Sunt furioasă că țara mea este monitorizată!”
„Sunt furioasă că țara mea este monitorizată!”
„Sunt tratată drept o hoață”.
„Sunt tratată drept o hoață”
„Sunt un băiat cinstit. Dacă aș minți, mi-ar tremura mustața!”

Personajul Viorica Dăncilă reia ca atare: „Sunt un băiat cinstit. Dacă aș minți, mi-ar tremura mustața!”.
Grație fidelității față de șeful partidului, anonima consilieră municipală – care nu vorbește deloc engleză – a fost „catapultată” la Bruxelles și apoi în funcția de prim-ministru, explică prezentatorul. Apoi, sub comanda sa, a început să treacă prin foc și sabie justiția, adaugă prezentatorul.

Apare din nou actorul care îl întruchipează pe Liviu Dragnea, vorbind șoptit la un telefon: „Ce e un bacșiș? E o retribuție pentru un serviciu făcut”. Imediat replica este redată ca atare de „Viorica Dăncilă” de la tribuna Parlamentului European.


Ea își ține mâna la ureche, semn că are deschisă o comunicație cu șeful său. Numai că, la un moment dat, comunicația se strică, e bruiată și nu se mai înțelege: „Ce să spun?” întreabă Viorica Dăncilă.
În zece ani, lupta anticorupție din România a condamnat un premier, mai mulți miniștri și mult mai mulți parlamentari. Proiectul de lege susținut de Viorica Dăncilă urmărește să dezincrimineze corupția pasivă și să interzică probele digitale, supravegherea video și interceptările, explică apoi prezentatorul.


Apare din nou o scenă cu cei doi actori care dau viață personajelor Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă. „Liviu Dragnea” este întins pe jos, la picioarele „Vioricăi Dăncilă”, și din nou îi șoptește ce trebuie să spună în discursul pe care îl pronunță: „Probele digitale nu dovedesc nimic. Trebuie căutat vinovatul cu propria minte…”.


La un moment dat, tot gesticulând întins la pământ, personajul Liviu Dragnea este călcat pe mână din greșeală de tocul Vioricăi Dăncilă. „Aaaaauuu! Mâna mea”… Și Viorica Dăncilă repetă: „Au, mâna!”
Manevrele Vioricăi Dăncilă și ale guvernului ei de stânga sunt criticate de magistrați, de zeci de mii de manifestanți, de Comisia Europeană – care își va publica raportul la sfârșitul lui noiembrie – și de Departamentul de Stat american. O Colombină în serviciul Bufonului. Tragedia dell’ARTE! – trage concluzia prezentatorul, mizând pe un joc de cuvinte (personajele Colombina și Arlechinul sunt din comedia dell’arte italiană, dar prezentatorul înlocuiește comedia cu „tragedie” pentru a caracteriza ce se întâmplă în România și mizează pe coincidența termenului italian arte cu numele postului TV, ARTE – n.r.).
Sursa www.digi24.ro

Primește titlurile instant

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...