FOTO VIDEO 300 de zile de Vă Vedem. Augustin Lazăr, susținut la Sibiu

554

Mișcarea Vă Vedem din Sibiu a ajuns la cea de-a 300-a zi. În tot acest timp protestele mute din fața sediului PSD Sibiu au fost neîntrerupte.

Ca o coincidență, la cel de al 300-lea protest, sibienii care au venit în Zona Liberă de Corupție au fost ”nevoiți” să își arate susținerea față de procurorul general al României, Augustin Lazăr, a cărei revocare a fost cerută de ministrul justiției.

La protestul cu numărul 300 au fost prezenți peste 200 de oameni, iar mesajul lor se îndreaptă către Președintele Klaus iohannis, care spun oamenii, acum are cel mai bun argument: recomandările Comisiei de la Veneția.

”Acum este lucrul cel mai grav care se întâmplă pentru că procurorul general este de fapt funcția cea mai înaltă în arhitectura justiției din România pe care încearcă să o acapareze. Aici, spre deosebire de cazul doamnei Kovesi, președintele Iohannis are un aliat în opinia Comisiei de la Veneția, care nu este o opinie consultativă. Președintele Iohannis nu trebuie să cedeze și să arate că dacă vrem ca România să rămână o țară europeană trebuie ca procurorul Lazăr să rămână în funcție și justiția să nu fie subordonată politicului. Noi vom continua până la capăt, iar capătul pentru noi înseamnă un singur lucru: restaurarea statului de drept în România”, a declarat Radu Vancu, unul din inițiatorii mișcării Vă Vedem.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.