noi precizări după anunțul soma ca nu mai ridică gunoiul din mai multe localități ale sibiului

Soma a anunțat că sistează colectarea deșeurilor din șapte localități ale județului Sibiu din cauza facturilor neplătite. ADI ECO, asociația care se ocupă de managementul deșeurilor la nivelul Consiliului Județean, recunoaște restanțele de plată și vine cu precizări:

CITEȘTE AICI MOTIVELE SOMA PENTRU SISTAREA COLECTĂRII DEȘEURILOR

”Referitor la comunicatul de presă transmis de S.C. SOMA S.R.L în publicațiile din Sibiu, privitoare la sistarea serviciului de colectare și transport al deșeurilor municipale din cele 7 localități de pe raza Județului Sibiu, în baza dreptului la replică, facem următoarele precizări:
– Confirmăm situația debitelor restante ale celor 7 u.a.t-uri ( Gura Râului, Loamneș, Rășinari, Slimnic, Roșia, Șura Mică, și Vurpăr), apărute ca urmare a unui concurs de 2 factori – valoarea neactualizată a taxei de salubritate și gradul scăzut de colectare al acestei taxe.
– Aducem la cunoștința opiniei publice că ADI ECO Sibiu, ca mandatar al tuturor u.a.t-urilor din județ, face eforturi încă din luna mai a acestui an pentru colerarea taxei de salubritate cu nivelul actual al veniturilor și modificărilor legislative precum și corelarea acesteia cu cantitățile de deșeuri real generate, având credința că acest proces se va finaliza în decursul lunii noiembrie 2018.
– Totodată ADI ECO Sibiu a declanșat procedura de mediere între S.C. SOMA S.R.L și organele de conducere ale celor 7 primării, în vederea găsirii unei soluții temporare care să evite suspendarea serviciului precum și eșalonarea datoriilor în cauză.
– ADI ECO Sibiu își exprimă încrederea că, având la bază noile prevederi legislative, mai exact O.U.G 74/2018, noul mecanism de calcul al taxei de salubritate care va fi instituit prin regulamente de aprobare, va reflecta mai fidel nivelul taxei raportat la cantitatea de deșeuri generată, dar și la modul cum cetățenii vor înțelege să colecteze selectiv fracțiile reciclabile de deșeuri.
– Vom reveni în cel mai scurt timp prin darea către publicitate a rezultatelor medierii între S.C. SOMA S.R.L și cele 7 u.a.t-uri cu privire la evitarea suspendării serviciului.”, a transmis Claudia Iordănescu, directorul executiv ADI ECO Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu