inselatorie aur
Tânărul de 25 de ani este cercetat acum pentru înșelăciune

Un angajat al celor de la Fan Curier Sibiu a fost păcălit de un tânăr de 25 de ani din Alba, printr-o metodă ingenioasă. Curierul a livrat un lingou de aur, dar clientul a refuzat să îl ia pe motiv că nu are gramajul comandat de el. În câteva secunde hoțul a substituit lingoul de aur și a pus în locul lui 3 bănuți dintr-un material galben și care aveau aproximativ aceeiași greutate. Paguba se ridică la peste 9.000 de lei.

La data de 25 octombrie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Sibiu, cu sprijinul polițiștilor din județul Alba, au efectuat patru percheziții domiciliare în județul Alba, în vederea documentării unei infracțiuni de înșelăciune. Un bărbat a fost reținut.
”În fapt, la data de 10 octombrie, administratorul unei firme de curierat din municipiul Sibiu a sesizat poliția cu privire la faptul că o persoană necunoscută, folosindu-se de datele de identificare ale altei persoane, a comandat un lingou din aur de pe un site de vânzări, iar la momentul livrării, la data de 10 octombrie, profitând de neatenția curierului, a înlocuit lingoul cu alte obiecte, fără valoare”, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.
Practic hoțul, D.F.A, domiciliat fără forme legale în Alba Iulia, a schimbat lingoul și a pus în loc trei monede fără valoare. Mai mult s-a folosit de datele personale de pe o carte de identitate găsită pe internet. Tranzacția s-a produs în apropiere de magazinul Lidl aflat pe prelungirea Mihai Viteazu între Sibiu și Șelimbăr.
”În cauză s-a deschis un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, iar în urma acțiunilor desfășurate la data de 25 octombrie a.c., polițiștii au identificat și prins un bărbat în vârstă de 25 de ani, din județul Alba, bănuit de săvârșirea înșelăciunii. Acesta a fost reținut 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. De asemenea, cu ocazia perchezițiilor efectuate în municipiul Alba Iulia și în localitatea Jidvei, au fost ridicate în vederea confiscării mai multe obiecte din metal de culoare galbenă, asemănătoare aurului, 4 lingouri de diferite mărimi și peste 20 de monede”, mai spun cei de la IPJ Sibiu. Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu. sursa foto: Facebook – profil public

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns