Ora de Sibiu
Știri in direct

Criză acută de angajați în județul Sibiu – Anunțul ITM

1.290

Potrivit unui raport al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), prezentat miercuri, în ședința Colegiului Prefectural, se pare că județul Sibiu se confruntă cu o lipsă acută a forței de muncă.

Acest lucru se reflectă totodată în mobilitatea forței de muncă, aspect semnalat instituției de către angajatorii din județ, dar și în controalele efectuate de inspectorii de muncă.
„Conform rapoartelor din registrul general de evidenţă a salariaţilor transmise de Inspecţia Muncii, în perioada ianuarie – septembrie 2018 s-au înregistrat un număr total de 56.495 contracte individuale de muncă noi, care reprezintă 36% din numărul total al contractelor individuale de muncă active la sfârşitul lunii septembrie 2018, şi un număr total de 61.029 contracte individuale de muncă încetate care reprezintă 39% din numărul total al contractelor individuale de muncă active la sfârşitul lunii septembrie 2018”, au informat reprezentanţii ITM Sibiu.

În ultimii trei ani, în județul Sibiu numărul angajatorilor activi a crescut cu aproape 20%, spun inspectorii de muncă.
„Dinamica dezvoltării economice a judeţului Sibiu în ultimii ani se reflectă în mod fidel şi în evoluţia numărului de angajatori activi din judeţul nostru. În perioada 01.01.2015 – 18.10.2018 a crescut numărul angajatorilor activi în judeţul Sibiu cu 19,47 %. Din totalul de 157.922 contracte individuale de muncă active transmise de angajatorii din judeţul Sibiu în registrul general de evidenţă a salariaţilor, un număr de 145.696 contracte sunt încheiate pe durată nedeterminată şi un număr de 12.226 contracte sunt încheiate pe durată determinată. Există un număr de 5.962 contracte individuale de muncă suspendate din care un număr de 472 sunt suspendate prin detaşare”, se arată în raportul ITM Sibiu.

În anul 2018, numărul de salariați activi a crescut cu 8,7% față de anul 2015, iar numărul de contracte individuale de muncă active în 2018 a înregistrat o creştere de 10,8 % faţă de anul 2015

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...