Ora de Sibiu
Știri in direct

Lista cu toate cu after school-urile din Sibiu – plus un anunț important

583

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a avizat 13 programe Școala după Școală în județul sibiu. Dacă în alte părți ale țării noul cod de etică a închis câteva zeci de programe derulate în școlile de stat, la Sibiu Inspectoratul a găsit o soluție ca acest lucru să nu se întâmple.

Unitățile de învățământ pot derula programul Școală după Școală după ce primesc avizul de la Inspectoratul Școlar Județean. La Sibiu acesta este cazul în 13 școli: școala gimnazială Regina Maria, școlile nr 8, 12 și 13, Colegiul Național ”Octavian Goga”, Scoala Gimnaziala Nr. 4 Sibiu, Scoala Gimnaziala Nr. 21 Sibiu si Scoala Gimnaziala ”Regele Ferdinand” Sibiu. În județ, programul se desfășoară la Școala nr 3 din Cisnădie, Școala ”Andrei Șaguna” din Șura Mare și școlile nr. 7 și ”Cireșarii” din Mediaș. La Cârța este singurul loc în care programul este finanțat de primărie.

Nu se închide niciunul
Deși modificarea codului de etică și modul de finanțare a programelor after school derulate în unitățile de învățământ de stat au dus la închiderea mai multor programe din țară, la Sibiu acest lucru nu se va întâmpla pentru că Inspectoratul a găsit o soluție: ”La noi nu s-au închis programele, pentru că acel cod de etică prevede ca profesorii să nu facă meditații plătite cu elevii de la clase. Așa că în timpul programului, atunci când se fac temele, învățătoarele se învârt între ele. Adică învățătoarea de la clasa A merge la clasa B și tot așa”, spune Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu.

Astfel că finanțarea programului se va face în continuare de către comitetele de părinți, prin contabilitatea școlii. Profesorii vor fi plătiți doar pentru orele suplimentare, peste norma lunară.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...