Ora de Sibiu
Știri in direct

Sibiul – printre județele cu cea mai mică rată a mortalității

484

Județul Sibiu se numără printre județele cu cea mai mică rată de mortalitate. Astfel, companiile de pompe funebre sunt mai puțin profitabile față de alte zone ale țării.

Potrivit profit.ro, afacerile companiilor de pompe funebre sunt într-o continuă creștere. Față de anul 2013, anul acesta cifrele vor atinge 1,3 miliarde de lei. În prezent, un studiu realizat de Frames arată că România se clasează pe locul II în ceea ce privește țările cu cea mai mare rată a mortalității.

Cu toate acestea, județul Sibiu se numără printre județele în care rata mortalității este mică, și anume 9,8%. La fel de mică este rata și în județele Vâlcea (9,5%), Ilfov (9,6%) și Iași (9,7%). Județele fruntașe, în care s-au înregistrat cele mai ridicate rate sunt Buzău (14,8%), Olt (14,5%), Giurgiu (15,7%), și Teleorman (17%). În ceea ce privește capitala țării, rata generală a mortalității este de 10,5%.

Conform statisticilor, datele arată, de asemenea, că în mediul rural s-au înregistrat cu 10,8% mai multe decese față de mediul urban.
„Perspectivele în privința mortalității în România sunt, din păcate, negative. Numărul deceselor crește de la an la an pe fondul îmbătrânirii accentuate a populației, a creșterii numărului bolnavilor și, nu în ultimul rând, a obiceiurilor nocive ale românilor. Alimentația nesănătoasă, lipsa mișcării, consumul excesiv de alcool, automedicația practicată la scară amplă și lipsa de interes a unei mari părți a populației pentru controalele medicale preventive contribuie la accentuarea acestui fenomen”, explică cei de la Frames.

Afacerile din sectorul pompelor funebre s-au extins atât de mult în ultimii ani, încât cifra de afaceri a avansat de la 423 milioane de lei în 2013 la 1,1 miliarde de lei în anul 2017. Pentru anul 2018, cei de Frames estimează atingerea nivelului de 1,4 miliarde de lei. Îîn județul Sibiu, lucrurile stau altfel, dat fiind faptul că rata mortalității este mai scăzută.
Potrivit datelor celor de la Frames, cele mai multe firme de pope funebre sunt în București-Ilfov, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța și Brașov.

Primește titlurile instant

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...