Europarlamentarul Tőkés László despre ziua Unirii și Centenar: „Pentru maghiari e o zi de doliu, o zi de durere”

1 1.747

Europarlamentarul Tőkés László, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, a declarat că pentru comunitatea maghiară Centenarul Marii Uniri nu reprezintă o sărbătoare. Ba din contră, reprezintă o zi de doliu, de durere, fiindcă se împlinesc 100 de ani de când au pierdut Ardealul.

„Pentru comunitatea maghiară, această perioadă de 100 de ani este una fără împliniri. Pur şi simplu, nu prea avem, după 100 de ani, ce sărbători. Ce să sărbătorim, că am pierdut Ardealul? Trebuie să înţeleagă românii că pentru noi, este o zi de doliu, o zi de durere”, a spus Tőkés, potrivit Adevărul.

Totodată, Tőkés László a adus critici și la adresa președintelui României, Klaus Iohannis, spunând că odată cu crearea României Mari a dispărut și comunitatea germană din Transilvania, nu numai cea maghiară.

„Este ciudat pentru noi, ungurii, confraţii minoritari ai domnului preşedinte Klaus Iohannis, că dânsul elogiază ziua Unirii atât timp cât după şi din cauza acestei Adunări Naţionale, respectiv a creării României Mari a dispărut aproape totalmente comunitatea săsească, germană, din Transilvania. Acea comunitate care, timp de sute de ani, aproape o mie de ani, a înflorit în timpul regatului maghiar, respectiv al principatului transilvan. Nu prea înţelegem ce are de sărbătorit un etnic sas cum este Klaus Iohannis”, a adăugat Tőkés.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. hop scrie

    SICTIR,SICTIR,SICTIR …..

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.