FOTO – Primele fotografii cu noile autobuze ale Tursib. Prezentarea oficială e vineri

2.209

Cele zece noi autobuze care vor intra oficial de vineri în dotarea Tursib. Acestea sunt ultramoderne, dotate cu sisteme de climatizare (încălzire, ventilație și aer condiționat). Prezentarea oficială a acestora este pe 2 noiembrie, de la 15.30 în Piața Mare a Sibiului.

Primăria Sibiu va depune până la sfârșitul acestui an un proiect pentru obținerea finanțării din fonduri europene pentru achiziția a 45 de autobuze ecologice și a sistemelor conexe de afișaj, ticketing și management, în valoare totală aproximativă de 22 de milioane de Euro.

autobuz 18m

“Specialiștii TURSIB și colaboratorii lor au analizat traseele existente, au studiat direcțiile și posibilitățile de extindere a acestora sau de înființare a unora noi și ne-au transmis concluziile lor. Drept urmare, sibienii vor avea la dispoziție autobuze EURO 6, autobuze electrice și autobuze ecologice. Nu toate liniile permit un transport electric foarte eficient, motiv pentru care am optat atât pentru autobuze ecologice, dar și pentru EURO 6” a explicat pentru Ora de Sibiu primarul Astrid FODOR referindu-se la studiu de oportunitate realizat de Primăria Sibiu pentru a stabili soluția optimă pentru modernizarea transportului public local, stabilind trasee, tip de autobuze și sistemele conexe necesare.

autobuz 18m 1

Calendarul achizițiilor de mijloace de transport în comun include cele 40 de autobuze ecologice, alte nouă autobuze electrice, încă zece autobuze EURO 6 și cinci microbuze electrice, iar termenul limită până la care toate acestea vor fi cumpărate este prima jumătate a anului 2020.Anul acesta vor intra în exploatarea TURSIB 55 de autobuze EURO 6 produse de Anadolu Isuzu și Karsan Otomotiv din Turcia. Deja autobuzele au început să ajungă în curtea societății de transport public. Sunt două modele – unul articulat de 147 locuri și celălalt simplu, de 95 de locuri – dotate cu sisteme de climatizare (încălzire, ventilație și aer condiționat), cu sisteme informatice de monitorizare conectate la baza Tursib, cu instalații de numărare a călătorilor la fiecare ușă, cu sisteme de supraveghere video atât în interior, cât și în exterior, sisteme electronice de validare a plății călătoriei, cu echipamente pentru asigurarea serviciilor WIFI, cu sisteme audio și video. Ambele modele au podea joasă și facilități pentru accesul pasagerilor cu mobilitate redusă și locuri rezervate pentru pasagerii cu nevoi speciale.Aceste autobuze vor fi prezentate publicului vineri, 2 noiembrie, începând cu ora 15.30 în Piața Mare a Sibiului. Fotografiile au fost făcute în premieră, chiar la sosirea acestora în curtea Tursib-ului.

autobuz 12m

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.