Românii sărbătoresc Ziua Națională a Salamului de Sibiu

1.029

Zi importantă pentru producătorii Salamului de Sibiu. Începând din acest an, 1 noiembrie va fi ziua sărbătoririi produsului ce își are originile în inima Transilvaniei.

Timp de trei ani de zile, produsul va fi promovat atât în întreaga țară, cât și în Spania și Italia, prin intermediul unui sprijin european obținut de Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu, din care fac parte șase firme.

Povestea salamului de Sibiu începe încă din anul 1910, atunci când la Sinaia, italianul Filippo Dozzi a construit prima fabrică. La peste 100 de ani de atunci, România a dobândit un renume bun pentru producerea acestui produs.

„Ziua Naţională a Salamului de Sibiu va fi de fiecare dată pe 1 noiembrie. De ce 1 noiembrie? Pentru că de fiecare dată se desfăşoară cel mai titrat târg din România, INDAGRA. Este locul în care producătorii se întâlnesc cu consumatorii, cu retailerii. Este locul cel mai frumos unde putem promova produsele şi să discutăm planuri de viitor”, a declarat, miercuri, Carmen Gavrilescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Salam de Sibiu, într-o conferinţă de presă, potrivit economica.net.

În prezent, Salamul de Sibiu este singurul produs românesc, din categoria carne procesată, recunoscut în 2016 cu distincţia europeană a calităţii Indicaţie Geografică Protejată.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.