Taxa auto revine oficial sub o altă formă

723

Vechea taxă auto va reveni sub o altă formă. Începând cu anul viitor, taxa auto va fi reintrodusă, însă va suferi câteva modificări. Șoferii vor scoate bani din buzunare în funcție de cât de poluantă este mașina.

Pentru moment, reprezentanții mai multor ministere iau în calcul două variante care reintroduc vechea taxă auto.

Potrivit unui document analizat de profit.ro, prima variantă constă în introducerea unei componente de mediu în taxa achitată periodic la ITP. În ceea ce privește a doua variantă, aceasta presupune includerea acestei componente în impozitul datorat pentru mijloacele de transport.

Noua taxă va fi inspirată din practici ale altor state din Uniunea Europeană, astfel că va fi raportată la veniturile medii. Acest lucru însemnând că taxa va crește odată cu veniturile populației, la fel cum se prevede în cazul amenzilor, care sunt stabilite în funcție de salariul minim.

Totodată, dat fiind faptul că numărul mașinilor vechi, poluante a crescut considerabil față de anii trecuți, iar timbrul de mediu a fost eliminat la începutul acestui an, reintroducerea unui sistem de taxare a poluării este justificată.
Doar anul trecut românii și-au cumpărat peste o jumătate de milion de mașini second hand, dintre care mai mult de 70% au motorizare diesel poluantă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.