Ora de Sibiu
Știri in direct

Ministrul Sănătății – ”Sibiul nu este pregătit să primească oaspeții la Summit-ul UE”

1.406

Aflată la Sibiu, Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, a declarat că orașul nu este pregătit din punct de vedere medical să primească invitații care vor veni la Summit-ul UE din mai 2019.

Sorina Pintea a recunoscut faptul că Spitalul funcționează în clădiri învechite, în care nu ar mai trebui investiți foarte mulți bani, în idea în care se va construi un spital nou. Dar, în schimb, a spus ea, ar trebui făcută o dezinfecție generală. „Credeţi că poate fi reabilitat în integralitate, până anul viitor? Nu cred. Dar, în contextul Summit-ului vom avea mai multe discuţii. Mai sunt spitale, care mai pot prelua pacienţi. Aici ne interesează o anumită zonă pe care să o dotăm şi pe care să o ridicăm la nivelul unui spital care poate să deservească pacienţii care vor veni probabil de la Summit”, a explicat ministrul Pintea.

Sorina Pintea a spus foarte clar că nu suntem pregătiți pentru Summit-ul UE din 2019. ”Sunt secții care nu corespund sub nicio formă. Din ceea ce ştiu sunt medici buni. Nu cred că este suficient. Nu suntem pregătiţi de a primi oaspeţii care vin la Summit-ul UE. Vom mai contribui la aparatură medicală. Procedurile ar fi trebuit să fie demarate. Asta nu va rezolva problema. Vom mai aloca bani pentru aparatură, aproximativ 2 milioane de lei”, spus Sorina Pintea.
Aceasta a explicat că, spre exemplu, dacă un oaspete de la Summit-ul european va avea nevoie de o intervenţie cardiologică, atunci va fi internat la spitalul privat, Polisano, aflat în curtea spitalului public, doar pentru cardiologie intervenţională.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și
kdeco.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...