bani

În România, o familie cu doi copii, care locuiește în mediul urban, ar avea nevoie de aproape 7.000 de lei pe lună pentru a trăi decent. Potrivit unui studiu realizat de Institutul de Cercetare a Calității Vieții doar 4% din totalul populației se bucură de un asemenea venit.

Studiile arată că puțin peste 200.000 de români câștigă peste 1.000 de euro net pe lună, asta însemnând 4,14% din total întregii populații.

Conform studiului realizat de Institutul de Cercetare a Calității Vieții, în țara noastră, un adult ar avea nevoie de nu mai puțin de 2.500 de lei pe lună pentru a putea trăi o viață lipsită de griji. Așadar, ar trebui ca salariul mediu pe economie să-I ajungă pentru cheltuielile pentru locuință, pentru mâncare, haine noi și o vacanță pe an.

De altfel, un cuplu care nu are copii și care trăiește într-un oraș reședință de județ, ar avea nevoie de aproximativ 4.146 de lei lunar.

În momentul în care apar și copiii într-o familie, lucrurile se schimbă, astfel că și cheltuielile cresc. Ar fi nevoie de aproape 7.000 de lei pe lună pentru un trai decent. Aici sunt incluse și cheltuielile pentru studiile copiilor, eventualele tratamente medicale și ieșirile în oraș.

În acest moment, în România, în mediul urban, prețurile sunt apropiate de cele din orice oraș din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, salariile românilor sunt cu mult mai mici față de cele din Europa.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns