Ora de Sibiu
Știri in direct

Tinerii ”s-au bătut” în cărți și lectură la Biblioteca ASTRA

690

Marți, 30 octombrie 2018, la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, s-a desfășurat etapa județeană a concursului național „Bătălia Cărților”. Cu această ocazie, finaliștii au prezentat și au susținut lecturile preferate din seria de cărți propuse în cadrul competiției.

Concursul a inclus lectura tuturor celor 10 cărți, redactarea fișelor de lectură și argumentarea alegerilor făcute în dezbaterea finală „Convinge-mă să citesc!”. Membrii juriului au luat în considerare mai multe criterii în evaluarea finaliștilor: modul de înțelegere și prezentare a textului literar, capacitatea de a formula argumente și interpretări proprii coerente şi, în egală măsură, originalitatea și discursul inspirat al concurenților.

La categoria copii (11 – 13 ani), Cititorul anului a fost Miruna Maria MANEA, elevă la Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu, iar la categoria adolescenţi (14 – 18 ani), Alexandra PÎRJOL, de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu.
S-au acordat, de asemenea, premii pentru Cea mai bună fișă de lectură: Timotei POP (Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu), la categoria copii, și Alexandra MANDEA (Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu), la categoria adolescenți.

În cadrul evenimentului, a fost desemnată Cartea anului pentru fiecare categorie de vârstă, pe baza punctajului acordat de participanți: „Vânătorii de cărți” de Jennifer Chambliss Bertman, la categoria copii și „Privighetoarea” de Kristin Hannah, la categoria adolescenți.

Un premiu special a fost acordat cititorului David Nicolas ILEA, elev la Școala Gimnazială Ocna Sibiului, pentru performanța de a fi citit 100 de cărți.

O parte din premiile în cărți pentru câștigătorii acestei etape din concurs au fost oferite de programul Reader on Board – Cititor la Bord. Premii au mai fost oferite de Asociația Sibiu 1191, S.C Copy Center Sory Sibiu și Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu.
Încurajând în mod activ lectura, evenimentul a evidențiat capacitatea de analiză și sinteză, autenticitatea și spontaneitatea tinerilor concurenți, care au avut posibilitatea de a-și susține propriile alegeri. „Bătălia cărților” este un proiect care vine în întâmpinarea celor care cred în forța și provocările lecturii, fiind o frumoasă invitație de a descoperi universul unic al cărților.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...