Ora de Sibiu
Știri in direct

Tinerii ”s-au bătut” în cărți și lectură la Biblioteca ASTRA

709

Marți, 30 octombrie 2018, la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, s-a desfășurat etapa județeană a concursului național „Bătălia Cărților”. Cu această ocazie, finaliștii au prezentat și au susținut lecturile preferate din seria de cărți propuse în cadrul competiției.

Concursul a inclus lectura tuturor celor 10 cărți, redactarea fișelor de lectură și argumentarea alegerilor făcute în dezbaterea finală „Convinge-mă să citesc!”. Membrii juriului au luat în considerare mai multe criterii în evaluarea finaliștilor: modul de înțelegere și prezentare a textului literar, capacitatea de a formula argumente și interpretări proprii coerente şi, în egală măsură, originalitatea și discursul inspirat al concurenților.

La categoria copii (11 – 13 ani), Cititorul anului a fost Miruna Maria MANEA, elevă la Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu, iar la categoria adolescenţi (14 – 18 ani), Alexandra PÎRJOL, de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu.
S-au acordat, de asemenea, premii pentru Cea mai bună fișă de lectură: Timotei POP (Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu), la categoria copii, și Alexandra MANDEA (Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu), la categoria adolescenți.

În cadrul evenimentului, a fost desemnată Cartea anului pentru fiecare categorie de vârstă, pe baza punctajului acordat de participanți: „Vânătorii de cărți” de Jennifer Chambliss Bertman, la categoria copii și „Privighetoarea” de Kristin Hannah, la categoria adolescenți.

Un premiu special a fost acordat cititorului David Nicolas ILEA, elev la Școala Gimnazială Ocna Sibiului, pentru performanța de a fi citit 100 de cărți.

O parte din premiile în cărți pentru câștigătorii acestei etape din concurs au fost oferite de programul Reader on Board – Cititor la Bord. Premii au mai fost oferite de Asociația Sibiu 1191, S.C Copy Center Sory Sibiu și Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu.
Încurajând în mod activ lectura, evenimentul a evidențiat capacitatea de analiză și sinteză, autenticitatea și spontaneitatea tinerilor concurenți, care au avut posibilitatea de a-și susține propriile alegeri. „Bătălia cărților” este un proiect care vine în întâmpinarea celor care cred în forța și provocările lecturii, fiind o frumoasă invitație de a descoperi universul unic al cărților.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...