primarie piata mare sibiu centru
FOTO - Adina Anghel

Eurodeputatul Siegfried Mureşan a anunţat sâmbătă, la întâlnirea liberalilor de la primărie, că Sibiul va găzdui încă un summit anul viitor. Unul care va reuni preşedinţii şi premierii din Uniunea Europeană, din partide membre ale Partidului Popular European.

„În 9 mai 2019 va avea loc o întâlnire cu caracter istoric la Sibiu, şi anume va avea loc o reuniune a tuturor şefilor de state şi de guverne din Uniunea Europeană, reuniune la care se va discuta despre viitorul Uniunii Europene. Şi întotdeauna Partidul Popular European, înaintea tuturor reuniunilor şefilor de state şi de guverne, organizează o reuniune a şefilor de state şi de guverne, ce aparţin familiei noastre politice, adică toţi preşedinţii de ţară şi prim-miniştrii care provin din partide membre ale Partidului Popular European, se întâlnesc pentru a pregăti marele summit, pentru a pregăti Consiliul European. Şi vă imaginaţi că, dacă cancelarul Germaniei, Angela Merkel, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, preşedintele României, Klaus Iohannis şi toţi ceilalţi prim-miniştri ai PPE se întâlnesc într-o sală să pregătească Consiliul European, atunci deciziile pe care ei le iau, vor da coloana vertebrală a deciziei luate la summit-ul mare”, a anunţat Siegfried Mureşan. Practic, nu doar pe 9 mai 2019, Sibiul va fi capitala politică a Uniunii Europene, ci e posibil ca acest summit politic să aibă loc în alta zi, înainte şi astfel oraşul nostru să scrie istorie în toată Europa, prin deciziile ce se vor lua. Vom ştii când preşedinţii şi premierii PPE din toată Europa vor venii la summit-ul lor, în următoarlee săptămâni. „Săptămâna viitoare, PPE va organiza la Helsinki, în Finlanda, congresul prin care practic, lansăm campania pentru alegerile europarlamentare, vom alege candidatul nostru pentru poziţia de preşedinte al Comisiei Europene. După acest congres foarte important pentru toată UE, vor începe şi pregătirile pentru summit-ul de la Sibiu, de îndată ce vom avea detalii, vi le vom oferi”, a spus Siegfried Mureşan. Potrivit eurodeputatului român, care este şi purtător de cuvânt al Partidului Popular European, Sibiul va fi următorul oraş important pe harta politică a Europei, după Salzburg, care a găzduit ultimul summit PPE, anul acesta, în septembrie. „PPE a organizat în trecut, mereu, când au existat asemenea reuniuni informale ale şefilor de state şi de guverne şi un summit PPE înaintea summit-ului mare, ultimul a avut loc pe 19 septembrie la Salzburg, înaintea summit-ului mare, organizat de preşedinţia austriacă, a avut loc şi summit-ul PPE, aşadar Partidul Popular European este dispus să organizeze un summit PPE la Sibiu, înaintea summit-ului mare, un summit pe care îl vom organiza ca familie, PPE împreună cu Partidul Naţional Liberal, cu celălalt partid, membru PPE din România şi unul din cele mai influente partide membre ale PPE şi este evident că acest summit va avea loc în plină campanie electorală”, a concluzionat Mureşan.
Europarlamentarul a fost prezent sâmbătă la Sibiu, la dezbaterea intitulată, “Summitul de la Sibiu (9 mai 2019) – priorităţi şi valori pentru viitorul Uniunii Europene” .

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu