Ora de Sibiu
Știri in direct

Descoperire importantă – Centrul României nu mai este în județul Sibiu

1.093

Dacă mai toată lumea a învățat la școală la orele de geografie că în ultimii 50-60 de ani că centrul țării noastre este în satul Dealu Frumos din județul Sibiu, specialiștii de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, a descoperit de curând că acest lucru nu este adevărat.

Cu o suprafață de 238.397 de km², România se află pe poziția a 13-a în Europa în ceea ce privește mărimea sa. Muți geografi au asemănat forma țării noastre cu un pește. Totuși, unde se află, de fapt, centrul României?
Până în ultimii ani, manualele de Geografie susțineau că centrul ţării noastre se găseşte în satul Dealu Frumos din judeţul Sibiu. De altfel, la fața locului există și o pancartă pe care scrie cu litere de-o șchioapă: „Călătorul! Nu uita, tocmai ai trecut prin centrul țării”.
Specialiştii de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca au folosit recent tehnologii ultra-moderne de cartografiere şi au descoperit că centru țării nu se află în satul Dealul Frumos. Conform acestora, centrul ţării s-ar afla, de fapt, la 30 de kilometri de Dealu Frumos, la ieşirea din Făgăraş spre Braşov. Coordonatele geografice sunt: 45 de grade şi 50 de minute latitudine nordică şi 24 de grade şi 59 de minute longitudine estică. Locul cu pricina nu este marcat fiind doar un câmp neingrijit, anunță shtiu.ro.

Primește titlurile instant

loading...
Loading...

Citește și
1 Comentariu
  1. Din Dealu' spune

    Sunteti in pana de idei? Chiar atat de rau incat reveniti cu o stire din 2015?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...