VIDEO Neacșu și Țuțuianu maziliți din PSD, la comanda lui Liviu Dragnea

0 639

Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu au fost dați afară din Partidul Social Democrat. Comitetul Executiv al PSD a votat, luni, cu 53 de voturi ”pentru” şi nouă ”împotrivă”.

Comitetul Executiv al PSD a votat luni pentru excluderea din partid a lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu, aceştia anunţând că vor contesta decizia, anunță News. Adrian Ţuţuianu a declarat că aceasta este o greşeală majoră, în timp ce Neacşu a spus că nu au primit nicio explicaţie. Primarul Capitalei şi vicepreşedinte PSD, Gabriela Firea, a transmis o scrisoare social-democraţilor, spunând că nu partidul nu mai poate continua sub „teroarea excluderilor”, excluderi care oricum nu rezolvă problemele, ci le agravează. Firea atrage atenţia că partidul este condus de un om preocupat doar de propria situaţie politică, juridică şi economică, iar ieşirile sale nervoase sunt „bizare” şi denotă disperare. Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat luni, după şedinţa Comitetului Executiv al partidului, că înregistrările în care Adrian Ţuţuianu făcea aprecieri la adresa colegilor au supărat mare parte a membrilor de partid, iar acesta a reiterat în CEx că îşi menţine afirmaţiile. El a invocat ca argumente pentru excluderea lui Marian Neacşi şi Adrian Ţuţuianu informaţiile potrivit cărora parlamentari PSD sunt invitaţi să adere la un anumit proiect politic, precum şi pe cele conform cărora parlamentari PSD ar fi urmat să voteze moţiunea de cenzutră a opoziţiei.
Comitetul Executiv al PSD a votat, luni, cu 53 de voturi ”pentru” şi nouă ”împotrivă” excluderea din partid a lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu.

Liviu Dragnea după CExN al PSD, la Parlament – 05.11.2018

Conferință de presă susținută de președintele #PSD Liviu Dragnea după ședința CExN, la Parlament

Publicată de Partidul Social Democrat pe Luni, 5 noiembrie 2018

Marian Neacşu a spus că este vorba despre o execuţie publică.
”Bineînţele că vom face contestaţie pentru că este o execuţie publică fără nciun sens, nu ni s-au adus niciun fel de acuzaţii, afirmaţii fără niciun fel de temei. Am devenit, pe nepusă masă, şi trădătorii partidului, şi oameni care negociau pe ascuns cu altcineva. E interesant cum am ajuns să trec dintr-o extremă în alta”, a declarat Marian Necşu.
La rândul său, Adrian Ţuţuianu a spus că este ”un moment dificil”, dar pe care-l anticipa.
”Este un moment dificil pe care-l anticipam. Cred că este o greşeală majoră şi cred că decizia de astăzi nu face altceva decât să arate că, în PSD, este sancţionat delictul deopinie. Eu m-am exprimat în cadrul partidului cu ceea ce am avut de reproşat şi conducerii partidului, şi Guvernului. (…) Cred că PSD se îndreptă într-o direcţie greşită şi mai cred că un vot nu înseamnă că cei care au pierdut, cum suntem noi, nu au dreptate. Rămâne ca timpul să arate dacă noi am avut dreptate sau cei care au votat excluderea noastră”, a afirmat Ţuţuianu, la finalul şedinţei.
Acesta a remarcat faptul că excluderea sa are loc la exact 20 de ani de la momentul intrării sale în PSD.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...