Cel mai grav accident care s-a petrecut vreodată în România

1.523

În România zilelor noastre aproape că nu trece o zi în care să nu se întâmple accidente grave. Combinația fatală dintre șoferi iresponsabili, alcool și drumuri proaste duce de multe ori la sute de oameni care mor în fiecare an pe drumurile țării noastre.

Cel mai grav accident care s-a petrecut vreodată în România a avut loc pe data de 29 iunie 1980, în judeţul Botoşani, în apropierea localității Huțani, anunță shtiu.ro. Atunci, șoferul unui autobuz care transporta 83 de oameni, cu toate că autobuzul avea o capacitate de doar 40 de locuri, s-a răsturnat într-o mlaștină. 48 de oameni și-au pierdut viața, iar alţi 35 au fost răniţi.
Din cercetările efectuate de anchetatori la fața locului, se pare că autobuzul care venea de la Fălticeni a făcut explozie la roata dreaptă din față și s-a răsturnat în mlaștină. Mulți dintre pasageri s-au înecat în mlaștina cu pricina.
Pentru a mușamaliza tragedia, autoritățile comuniste au secat complet mlaștina și au dus la morgă trupurile persoanelor decedate. Presa vremii nu a scris pe larg despre tragedie, deși acesta a fost cel mai amplu accident rutier din istoria României.
Locul unde s-a răsturnat autobuzul poartă astăzi denumirea de „Valea celor 48 de cruci” sau „Podul celor 48 de cruci”.

Tragedia șoferului autocarului
Șoferul autobuzului a avut un sfârșit demn de un scenariu de la Hollywwod. Acesta a scăpat inițial cu viață în urma impactului, însă s-a întors să-și salveze soția. A reușit, dar când s-a reîntors după fiul său aflat și el în apă, a murit înecat.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.