Trucuri pentru a călători ieftin cu avionul

735

Sibienii pot plăti mai puțin pentru biletele de avion, dacă le rezervă cu 69 de zile înainte de plecare către destinațiile din Europa și cu 139 de zile în avans, dacă vor să călătorească în destinații mondiale.

Potrivit unui studiu realizat de motorul de căutare momondo.ro, cu 69 de zile înaintea unei călătorii, românii pot economisi 56%, cumpărând un bilet la prețul mediu de 88 de euro. Dacă, în schimb, achiziționarea biletului se face chiar în ziua plecării, biletul poate costa, în medie, 200 de euro.

Pentru destinațiile din afara Europei, rezervările biletelor trebuiesc făcute puțin mai repede: cu 139 de zile în avans. Astfel, cel mai ieftin preț mediu este de 416 euro, în timp ce, cumpărat în aceeași zi, un bilet costă 666 de euro, cu 38% mai mult.

Conform studiilor, cea mai bună zi pentru a călători este duminica, atât pentru destinațiile europene, cât și pentru cele mondiale.

Rezervarea făcută în avans nu este singura metodă pentru a economisi bani atunci când călătorii achiziționează bilete de avion. Ei pot economisi încă și mai mult dacă țin cont de cea mai ieftină zi a săptămânii. În cazul zborurilor din România către destinații europene, duminica este cea mai ieftină zi de plecare, cu un cost cu 9% mai mic la zboruri decât cele de sâmbătă (cea mai scumpă zi a săptămânii).
Românii care plănuiesc vacanțe în destinații mai îndepărtate, pot economisi până la 9% călătorind duminica (504 euro), în locul zilei de vineri. În cazul acesteia din urmă, costul mediu pentru un bilet de avion în afara Europei este de 576 de euro.

Dacă vreți să faceți economii la bilete, trebuie să luați în considerare momentul zilei. Călătoria spre destinații europene la orele după-amiezii (2 pm – 6 pm) poate determina economii de până la 19%, comparativ cu zborurile de la prânz (12 pm – 2 pm), care au un cost mediu de 138 de euro. În cazul destinațiilor din afara continentului, zborurile de seară (6 pm – 4 am), cu un cost mediu de 505 euro, sunt cele mai ieftine, determinând economii de până la 12% decât zborurile la prânz, care costă aproximativ 575 de euro.

Cel mai bun moment pentru a călători variază în funcție de destinație. „Cele mai bune momente pentru a rezerva și a călători depind de destinația finală. De exemplu, pentru zborurile către Roma cu plecare din București, călătorii pot economisi aproximativ 36% dacă rezervă biletele de avion cu 60 de zile în avans”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.