VIDEO Urs pe șosea, la Valea Lungă, lângă Mediaș

1.235

Invazia urșilor pare că nu se mai termină. Încă un animal a fost văzut vineri dimineața, la Valea Lungă, localitatea de lângă Mediaș. Asta după ce alți trei au fost omorâți de mașini doar în ultimele săptămâni, iar alții s-au plimbat prin localitățile din județul Sibiu.

Mare le-a fost mirarea celor care vineri dimineața au văzut un urs la intrare în localitatea Valea Lungă, de lângă Mediaș. Oamenii se aflau în mașină, dar au pornit repede telefoanele ca să filmeze ceea ce spun ei că nu au mai văzut niciodată. S-au minunat, dar repede s-au gândit la copiii lor care se joacă în zonă și au spus că  nu îi vor mai lăsa afară din curte.

video

Acesta nu este singurul caz de acest gen din zona Mediașului. Săptămâna trecută un urs a fost văzut la Bazna, iar un altul chiar în Mediaș.

La mijlocul lunii octombrie un alt urs s-a plimbat nestingherit prin Porumbacu de Jos.

Din fericire în niciuna dintre aceste situații nimeni nu a fost rănit, dar în cazurile în care urșii au intrat pe șosea lucrurile au stat mai rău.

În 18 august un urs a intrat pe autostrada sibiu- Orăștie și a fost lovit mortal de o mașină, pentru ca două zile mai târziu un alt animal să aibă aceeași soartă, în aproximativ același loc.

La mijlocul lui octombrie un urs a fost din nou lovit pe autostrada sibiu- Orăștie, pentru ca mai apoi

Cel mai recent eveniment de acest fel a avut loc în 2 noiembrie, atunci când un urs a intrat pe A1 după ce a fugit prin curtea celor de la Drumuri Naționale, de la Săliște. Asta după ce cu doar o seară înainte doi urși au fost loviți de mașini la Boița, iar unul dintre ei de murit.

Pentru că aceste incidente sunt din ce în ce mai dese, vânătorii sibieni ne învață ce trebuie să facem și mai ales ce nu trebuie să facem în aceste situații. 

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi