Sibiul are un nou parc pe bulevardul Corneliu Coposu

1.139

Dâmbul de pe bulevardul Corneliu Coposu a fost transformat de Primăria Sibiu într-un loc pentru petrecerea timpului liber, amenajările realizându-se în așa fel încât să respecte proximitatea zonei istorice a orașului.

“Aspectul și funcționalitatea zonei s-au schimbat complet, fiind o lucrare foarte reușită. Am redat acestă zonă sibienilor care și-au exprimat în numeroase rânduri dorința de a avea în oraș mai multe zone pentru petrecerea timpului liber. Sper că o vor folosi cu responsabilitate și respect pentru bunul public.”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Biuta 2 mică

În primul rând zona a fost viabilizată: s-au reamenajat căile de acces dinspre bulevardul Corneliu Coposu și strada Gimnasticii, aleea de pe strada Gimnasticii putând fi utilizată pentru accesul cu căruciorul de copii. De asemenea, s-au amenajat alei și iluminatul public cu stâlpi și corpuri de iluminat cu LED.

Biuta 1 mică
În această locație, pe o suprafața de aproximativ 2000 de metri pătrați au fost amenajate:
• O zonă de street workout cu 7 modele de echipamente:diverse bări de tracțiune și aparate pentru workout precum și două aparate de tip stepper.
• O zonă de odihnă dotată cu bănci
• Un loc de joacă pentru copii dotat cu un complex de joacă, balansoare de diverse tipuri, leagăne și un carusel; precizăm că echipamentele sunt acreditate cu certificat ISO și sunt conforme cu standardele europene în vigoare privind siguranța

Zona a fost mobilată corespunzător cu coșuri de gunoi, rastele pentru biciclete și o cișmea cu apă potabilă.

DSC7055 mica 1

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Laura scrie

    Dar in cartierele periferice cand ajungeti, sunt destule fara locuri de joaca , cu trotuare rupte de mamicile trebuie sa plimbe cărucioarele pe strada pe unde trec masinile, oare numai centru e important ?! In cartiere periferice nu sunt copii? Nu trebuie grădinițe , locuri de joacă, parcuri , trotuare?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.