Ora de Sibiu
Știri in direct

Victima exploziei de la Fabrica de Armament de la Cugir – S-a întors după o plasă

354

O angajată a fabricii din Cugir a murit luni în urma exploziei urmate de incendiu. Femeia s-ar fi întors în tunelul subteran de testare pentru a-și lua o plasă cu mai multe obiecte personale, însă nu a mai putut ieși afara, fiind găsită carbonizată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prefectul județului Alba, Dănuț Emil Hălălai, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că, din informațiile pe care le are, angajații care au fost în tunelul în care s-a produs explozia s-au autoevacuat, iar femeia care a murit s-a întors înapoi și nu a mai putut ieși. Potrivit unor surse locale, femeia s-ar fi întors să-și ia o plasă cu mai multe obiecte personale, însă nu a mai putut ieși afară, fiind găsită carbonizată.

Dan Bârzu, soțul femeii a declarat pentru alba24.ro că aceasta lucra în poligon, încărca muniție. Bărbatul nu știe ce anume s-a întâmplat și știe ce a aflat de la colegele victimei.  „Ce să mi se spună. Deocamdată sunt toți speriați. Toți plângeau și cei din poligon săracii, colegii ei. Mi s-a spus că a izbucnit un incediu. Deocamdată atâta știu. Ea nu a reușită să iasă”, a spus soțul victimei, Dan Bârzu.

Explozia de la Fabrica de Arme Cugir a fost urmată de un incendiu care a degajat un fum puternic. La stingerea inendiului au fost solicitați și pomperiii ISU Sibiu Potrivit Poliției, femeia care a murit avea 51 de ani. Poliția din Cugir efectuează cercetări pentru distrugere din culpă, ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă. Tunelul în care s-a produs explozia era pentru testarea, încercarea diferitelor arme.

 

Sursa: mediafax.ro

Primește titlurile instant

Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...