fbpx

Argint pentru un elev sibian la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din China

0 1.180

Sibianul Drăgoiu Raul-Ioan, absolvent al Colegiului Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu a obținut una dintre medaliile de argint la a XII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie şi Astrofizică.

În perioada 02 – 11 noiembrie 2018 s-a desfășurat în capitala Chinei, Beijing, a XII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie şi Astrofizică la care au luat parte 209 elevi, (în total 47 de echipe) din 39 de țări. Din Canada, China, Iran, Pakistan, Romania, Rusia, Ucraina și Statele Unite au participat câte două echipe, datorită rezultatelor deosebite pe care le-au avut în edițiile anterioare.
Prima echipă a României a obținut o medalie de aur și patru de argint, iar echipa secundă, două medalii de argint, una de bronz și două mențiuni de onoare, în total lotul olimpic al României cucerind o medalie de aur, șase medalii de argint, una de bronz și două mențiuni de onoare.raulUnul dintre componenții echipei principale a României este sibianul Drăgoiu Raul-Ioan, absolvent al Colegiului Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu ( pregătit de profesorul Băcilă Ioan-Sorin), care a obținut una dintre medaliile de argint. Un obișnuit al olimpiadelor internaționale, Raul a mai cucerit o medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, desfășurată în localitatea Bhubaneswar (India), în anul 2016.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.