Ora de Sibiu
Știri in direct

Argint pentru un elev sibian la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din China

1.092

Sibianul Drăgoiu Raul-Ioan, absolvent al Colegiului Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu a obținut una dintre medaliile de argint la a XII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie şi Astrofizică.

În perioada 02 – 11 noiembrie 2018 s-a desfășurat în capitala Chinei, Beijing, a XII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie şi Astrofizică la care au luat parte 209 elevi, (în total 47 de echipe) din 39 de țări. Din Canada, China, Iran, Pakistan, Romania, Rusia, Ucraina și Statele Unite au participat câte două echipe, datorită rezultatelor deosebite pe care le-au avut în edițiile anterioare.
Prima echipă a României a obținut o medalie de aur și patru de argint, iar echipa secundă, două medalii de argint, una de bronz și două mențiuni de onoare, în total lotul olimpic al României cucerind o medalie de aur, șase medalii de argint, una de bronz și două mențiuni de onoare.Unul dintre componenții echipei principale a României este sibianul Drăgoiu Raul-Ioan, absolvent al Colegiului Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu ( pregătit de profesorul Băcilă Ioan-Sorin), care a obținut una dintre medaliile de argint. Un obișnuit al olimpiadelor internaționale, Raul a mai cucerit o medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, desfășurată în localitatea Bhubaneswar (India), în anul 2016.

Primește titlurile instant

loading...
Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...