Polițiștii rutieri în acțiune – Zeci de amenzi pentru șoferii sibieni

0 829

Polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au desfăşurat marți între orele 13.00 – 14.00, pe DN 1, zona Șelimbăr, o acțiune în scopul reducerii consecinţelor victimizării din accidente rutiere prin conştientizarea conducătorilor auto şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării dispozitivelor de siguranţă.

Cu această ocazie, 18 șoferi și 7 pasageri au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 2.175 de lei întrucât au fost depistați circulând fără a purta centura de siguranță.
Polițiștii reamintesc faptul că centura de siguranţă este proiectată pentru a asigura ocupantul împotriva unei mişcări bruşte ce rezultă în urma unei coliziuni sau opriri precipitate. Centura de siguranţă reduce riscul de deces sau vătămare gravă prin reducerea forţei secundare de impact prin fixarea utilizatorului în poziţia corectă. În acelaşi timp, eficientizează la maxim airbag-urile şi previne aruncarea din vehicul.
Principalele sancțiuni prevăzute de lege în cazul nerespectării normelor privind portul centurii de siguranță sau folosirea dispozitivelor omologate pentru transportul copiilor sunt:
– nerespectarea obligatiei conducătorilor auto de a purta, in timpul circulatiei pe drumurile publice, centura de siguranta ori castile de protectie omologate, dupa caz: 2 sau 3 puncte amendă și 2 puncte penalizare;
– nerespectarea obligatiei pasagerilor aflati intr-un autovehicul si tractor agricol sau forestier de a purta, in timpul deplasarii pe drumurile publice, centura sau dispozitivele de siguranta omologate se sancționează cu 2 sau 3 puncte amendă.
– nerespectarea obligatiei conducatorului de autovehicul de se asigura ca persoanele minore poarta centuri de siguranta sau sunt transportate in dispozitive de fixare in scaune pentru copii omologate: 4 – 5 puncte amendă și 3 puncte penalizare
– nerespectarea dispozitiilor privind transportul copiilor in autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranta: 4 – 5 puncte amendă și 3 puncte penalizare

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.